Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Frankfurt treft Hamburg in finale ELF

De Frankfurt Galaxy en de Hamburg Sea Devils gaan het tegen elkaar opnemen in de eerste finale van de European League of Football. De teams wonnen hun play-offs afgelopen weekend respectievelijk van de Cologne Centurions (zuid) en de Wrocław Panthers (noord).

Het team uit Frankfurt won voor de derde keer dit seizoen met grote cijfers van de Keulenaren. Werd het in eerdere ontmoetingen 45-7 en 41-20, nu was de paars-zwarte franchise met 36-6 te sterk. Daarmee gaan de Zuid-Duitsers als favoriet naar de eerste Championship Game.

Daarin treft het dus de Hamburg Sea Devils, die een aanzienlijk zwaardere kluif hadden aan hun divisiefinale. De wedstrijd tegen de Wrocław Panthers werd een ware thriller, waar na een hevige strijd de score 30-27 in het voordeel van de havenstedelingen op het bord stond.

Het finale-affiche is er daarmee één zoals die wellicht van tevoren verwacht was, maar met de terugval van de Hamburg Sea Devils in het reguliere seizoen is een spannende wedstrijd niet gegarandeerd. Lukt het de Sea Devils om hun niveau van vroeg in het seizoen echter opnieuw te halen, dan kunnen we ons opmaken voor een ware football-klassieker. Hun ontmoeting tijdens het reguliere seizoen eindigde in ieder geval in 17-15 voor de Noord-Duitsers.

De finale wordt zondagmiddag 26 september gespeeld in de Merkur-Spiel Arena te Düsseldorf, waar Hamburg voor de statistieken thuis speelt.

Foto: Pro Shots / Witters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *