Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Sold-out SoFi Stadium ziet sensationele Stafford

Begin februari wordt Super Bowl LVI georganiseerd in het SoFi Stadium in Inglewood, Californië. Het is de eerste Super Bowl in de omgeving van Los Angeles sinds 1993. Het SoFi Stadium werd vannacht voor het eerste bemand door publiek tijdens de Sunday Night Football wedstrijd tussen Los Angeles Rams en Chicago Bears. Een sell-out crowd zag hoe de nieuwe quarterback van de thuisploeg, Matthew Stafford, zijn ploeg de overwinning bezorgde.

Stafford deed precies wat coach Sean McVay voor zich zag, toen hij dit offseason een trade maakte met Detroit Lions voor Jared Goff. Stafford zat in Detroit vaak goed in de statistieken, maar kon daar door een middelmatige supporting cast nooit naar het Beloofde Land.

In Los Angeles lijkt hij wel met bekwame vaklieden te werken. Stafford noteerde op Sunday Night Football een passer rating van 156,1 punten, hoger dan hij ooit heeft gehaald in de Motor City. De quarterback van de Rams behaalde die rating op 20-voor-26 passing en 321 yards en drie touchdowns. Per attempt gooide hij meer dan een first down raak (12,3 yards). Uiteindelijk won Los Angeles met 34-14.

Het zou zomaar het tweede team op rij kunnen worden dat een Super Bowl speelt in zijn eigen thuisstadion. Tampa Bay Buccaneers was vorig seizoen de eerste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *