Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Seahawks doen zichzelf bij vlag(g)en de das om

Verliezen van de Tennessee Titans, het kan elk team in de National Football League een keer gebeuren. De manier waarop de Seattle Seahawks dat zondagavond deden geeft echter te denken. Na een riante voorsprong ging de meest noordelijke franchise van de NFL met 33-30 ten onder in overtime.

Halverwege was de voorsprong nog 23-9 voor de blauw-groenen, die Derrick Henry (RB) in de eerste twee kwarten tot slechts 35 rushing yards wisten te beperken. Na rust veranderde dat echter totaal: Henry scoorde drie touchdowns en kwam tot 182 yards.

Ook het aantal penalty yards dat de Seahawks tegenkregen spreekt niet voor de franchise. Iets wat vaker een probleem is geweest, overigens. Zondag opnieuw: 10 gele vlaggetjes, voor een totaal van 100 yards. Vooral volstrekt onnodige penalty’s voor taunting en unnecessary roughness springen in het oog en hielpen de Tennessee Titans terug in de wedstrijd.

30-30 werd de eindstand, 33-30 na een chaotische overtime met de nodige discutabele beslissingen vanuit de arbitrage. Toch hoeven de ’12s’ – één van Amerika’s meest beruchte fanschares – zich niet direct zorgen te maken. Russell Wilson bewees in de eerste twee games nog altijd een fantastische quarterback te zijn en wide receiver Tyler Lockett maakte daar gretig gebruik van met schitterende catches. Ook de O-line lijkt zich vooralsnog goed te houden.

Maar dat er geen ruimte is voor falen is evident. In een divisie met de San Francisco 49ers, Los Angeles Rams en Arizona Cardinals – allen 2-0 na week 2 – is alleen het beste goed genoeg.

Foto: Pro Shots / SIPA USA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *