Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFC West neemt vooralsnog verrassende wending

De Kansas City Chiefs gingen wel weer even de AFC West op hun naam schrijven dit jaar. Dat zal toch menig NFL-volger voorafgaand aan het seizoen gedacht hebben. Het is na drie wedstrijden natuurlijk te vroeg om dat al uit te sluiten, maar de tussenstand is in die divisie in ieder geval bepaald verrassend.

Als we de stand erbij pakken zien we dat de eerste plaats gedeeld wordt door de Denver Broncos en de Las Vegas Raiders. Nog opvallender: beide franchises doen dat met een ongeslagen status.

Stand AFC West:
T1. Denver Broncos – 3-0
T1. Las Vegas Raiders – 3-0
3. Los Angeles Chargers – 2-1
4. Kansas City Chiefs – 1-2

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de Broncos ook nog niet bepaald zware tegenstand hebben gehad. Sterker nog, enkel teams die op dit moment 0-3 gaan werden tot dusver verslagen. De New York Giants (23-17), de Jacksonville Jaguars (23-13) en de New York Jets (0-26) werden tot nu toe aan de zegekar gebonden.

Dat de Las Vegas Raiders 3-0 gaan is wellicht opvallender. Zij wonnen in de eerste speelronde bijvoorbeeld van de Baltimore Ravens na een spectaculaire comeback in het vierde kwart en een spannende overtime (27-33). Ook van de Miami Dolphins werd na OT gewonnen, nu met 28-31. En tussendoor werden de Pittsburgh Steelers nog even opzij gezet.

Ook de Los Angeles Chargers hebben een positief record, en dat mag gezien hun tegenstanders absoluut knap genoemd worden. Alleen de Dallas Cowboys waren nipt te sterk (20-17), maar na een zege op de eerste speeldag bij het Washington Football Team (16-20) werd afgelopen weekend de eerste divisional matchup van de AFC West gewonnen van niemand minder dan de Kansas City Chiefs. Door de vele offensive penalty’s brachten de Chargers alleen zichzelf af en toe in de problemen, maar de tegenstander hield het goed in bedwang. Het resultaat: een klinkende 24-30 zege op Arrowhead.

Zoals gezegd, de Chiefs verloren afgelopen weekend van de Chargers. Zij staan met een 1-2 record onderaan in deze divisie, maar enige nuance is op zijn plaats: een schema in de eerste weken met achtereenvolgens de Cleveland Browns, de Baltimore Ravens en de Los Angeles Chargers is dan ook een zeer zware start. Uit bij de Philadelphia Eagles kunnen de Chiefs dit weekend even op adem komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *