Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Andy Reid: twee keer 100

Hoofdcoach Andy Reid van de Kansas City Chiefs behaalde zondag een bijzondere mijlpaal. De coach won de honderdste wedstrijd bij zijn ploeg met een 42-30 overwinning op de Philadelphia Eagles. Hiermee is hij de eerste coach die bij twee verschillende teams meer dan 100 overwinningen boekt.

Saillant: het eerste team waar hij meer dan 100 overwinningen mee boekte was Philadelphia, de ploeg waar hij zondag zegevierde. In de City of Brotherly Love behaalde hij in totaal 140 overwinningen, maar noteerde hij ook 102 nederlagen en een gelijkspel.

Reid behaalde zowel met de Philadelphia Eagles en de Kansas City Chiefs de Super Bowl. Hij is hiermee één van zeven hoofdcoaches die meerdere teams naar de eindstrijd navigeerde.

In totaal behaalde Reid tot nu toe 329 overwinningen in zijn loopbaan. Hiermee staat hij in de top 5 van coaches met de meeste overwinningen. Alleen NFL-grootheden als Don Shula, George Halas, Bill Belichick en Tom Landry gaan hem voor.

Foto: ProShots / Zuma press

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *