Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Hoofdcoach Dan Campbell pinkt tranen weg na nieuwe last-minute deceptie voor Lions

Dan Campbell was zijn emoties na afloop van de verloren wedstrijd tegen de Minnesota Vikings niet meer de baas. Na opnieuw een hartverscheurende nederlaag door een field goal in de laatste minuut moest de hoofdcoach van de Detroit Lions zich bijelkaar rapen op de persconferentie.

Tegen de Vikings knokten de Lions zich knap terug van een 16-6 achterstand. Na een field goal, een touchdown én een 2 point conversion in de laatste drie minuten kwamen de blauw-witten zelfs op voorsprong. Toch kon dat niet voorkomen dat het team van quarterback Jared Goff voor de vijfde keer dit seizoen onderuit ging. Een 54 yard field goal terwijl de tijd naar 0:00 tikte betekende een nieuwe deceptie.

Het is een scenario dat een hevige déjà vu oproept naar twee weken geleden. Toen waren het de Baltimore Ravens die op een vergelijkbare wijze Detroit in rouw dompelden, toen Justin Tucker een NFL-record neerzette door de Lions te verslaan met zijn game-winning 66 yard field goal. De eindstand was ook toen 19-17.

Na de thriller van deze zondag kon Dan Campbell zijn verdriet niet meer verbergen. ,,Je wil het voor jezelf en voor de organisatie” legde de hoofdcoach met betraande ogen uit op de persconferentie. ,,Maar je wil het vooral voor de spelers. They’re busting their ass out there, het is moeilijk. Als je spelers alles ziet geven en je verliest op zo’n manier dan is dat zwaar. Dat wil je niet.”

Komende zondag stuiten de Lions op de Cincinnati Bengals in de jacht op de eerste zege van het seizoen. Opvallend: dat is het duel tussen de twee teams met de langste droogte qua overwinningen in de play-offs. De Lions wonnen voor het laatst een wedstrijd in de postseason in 1991, de Bengals in 1990.

Foto: Pro Shots / SIPA USA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *