Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL zet heerlijke sfeer én toeschouwersrecord neer in Londen

Het is de National Football League dit jaar opnieuw gelukt om bij haar wedstrijden in Londen een fantastische sfeer neer te zetten. Als kers op de taart werd met de tweede game, Jacksonville Jaguars – Miami dolphins, een NFL-toeschouwerrecord voor Tottenham Hotspur Stadium neergezet.

Meer dan 60,7 duizend fans vulden zondagmiddag de stoeltjes van het stadion, dat normaalgesproken de thuisbasis is van de succesvolle Engelse voetbalclub Tottenham Hotspur en daaraan zijn naam ontleent. Voor twee weekenden nam de NFL de tent echter over, en met verve: de sfeer was optimaal.

Er is de nodige kritiek op de kwaliteit van teams die naar Londen gestuurd wordt. Dit jaar was het totale record van de teams die in Londen speelden voor hun wedstrijden 3-18, niet iets om het direct warm van te krijgen. Toch lijkt dat de Europese supporters weinig uit te maken. Ook zondag vermaakten de tienduizenden zich prima, zoniet met goed football, dan wel met metershoge stapels bierbekers. En ‘Sweet Caroline’ met zestigduizend luidkeelse zangers is ook weer eens wat anders.

Het wachten tijdens de niet altijd even aantrekkelijke wedstrijd werd bovendien beloond. In de laatste seconde was de 54 yard field goal van de Jacksonville Jaguars ‘good’, waardoor de Jags hun eerste seizoenszege binnen hebben – bovendien de eerste voor Trevor Lawrence als NFL-quarterback.

Volgend jaar gaat de NFL naar alle waarschijnlijkheid naast Amerika niet alleen in Londen wedstrijden afwerken, maar ook in Duitsland. Lees hier welke lokaties kans maken op een wedstrijd.

Foto: Pro Shots / ProSportsImages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *