Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Giants @ Falcons is hoop tegen verwachting in de Eredivisie

In de tweede speelronde van de AFBN Eredivisie reist Gridiron onder meer af naar Arnhem, waar de Falcons het opnemen tegen de Groningen Giants. We beschouwen voor op de Gridiron Game of the Week met de hoofdcoaches van beide teams, die op jacht gaan naar de eerste overwinning van het seizoen.

Arnhem verloor in de seizoensopener met de wat atypische cijfers 3-6 van de 010 Trojans. ,,We begonnen echt heel goed, in de eerste drive van de wedstrijd kwamen we al op voorsprong via een field goal” blikt Martin Doomen, hoofdcoach van de Falcons, terug op dat duel. ,,Maar het weer hielp ook niet mee, de passing game kwam in de regen niet op gang.”

Voor de Groningen Giants wacht zondag überhaupt het eerste duel in hele lange tijd, nadat in de eerste speelronde verstek werd laten gaan. ,,We zaten al redelijk dun op bepaalde posities, maar als er dan ook nog blessures komen wordt het helemaal lastig” legt Raymon Niewold uit. De hoofdcoach van de Giants achtte het onverantwoordelijk om nog spelers achter een sterk verzwakte o-line te laten starten. Het resulteerde in een reglementaire 20-0 nederlaag tegen de Flevo Phantoms, maar het probleem is inmiddels verholpen: ,,We hebben de laatste paar weken wat andere jongens op o-line mee laten trainen.”

We hoeven van de Giants dit seizoen in ieder geval geen wonderen verwachten volgens Niewold. ,,We hebben een heel onervaren team, met veel jongens die maar één, of zelfs geen wedstrijd hebben gespeeld. Onze aanvoer zit hem vooral in studenten, en in coronatijd was dat ook nog eens erg lastig.”

Bij de Falcons ligt dat anders. Doomen: ,,ons team is redelijk bijelkaar gebleven. Een paar spelers hebben in Duitsland gespeeld, maar zijn inmiddels weer teruggekeerd. Maar we zijn nog wel roestig, je merkt dat er helemaal geen wedstrijdritme is.” En daar wil de hoofdcoach ook best een doelstelling aan verbinden. ,,We willen de play-offs halen dit seizoen, dat zeker. En dan zover mogelijk proberen te komen, natuurlijk.”

De doelen voor dit jaar zijn in Groningen begrijpelijkerwijs anders. ,,We moeten ons team gewoon weer opbouwen. Maar er zijn goede tekenen. Drie weken terug hadden we een rookietraining met zo’n vijfentwintig man, waarvan er al zo’n vijf definitie zijn blijven hangen. Dus je merkt dat de aanwas er wel weer is.”

Voor zondag lijkt er in ieder geval een duidelijke favoriet, gezien de verwachtingen van de hoofdcoaches. ,,Op papier moeten we deze kunnen winnen, maar het is lastig om echt ergens zeker van te zijn. We kennen de tegenstanders ook eigenlijk niet, nu na corona” verklaart Martin Doomen. Raymon Niewold: ,,We gaan gewoon plezier maken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *