Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Tom Brady’s 600ste touchdown is duurbetaald

De 600ste touchdown pass van quarterback Tom Brady is hem duur komen te staan. Letterlijk. Nadat hij de mijlpaal bereikte tegen de Chicago Bears in de afgelopen speelronde belandde de bewuste bal namelijk bij Bucs-fan Byron Kennedy, en de bal terugkrijgen heeft het nodige gekost.

Kennedy gaf de bal uiteindelijk nog tijdens de wedstrijd terug, maar daar moesten in eerste instantie de Buccaneers als team wel wat voor opgeven. De fan verliet het stadion met een andere wedstrijdbal, 1000 dollar aan tegoed in de fanshop, en een reeks merchandise om u tegen te zeggen. Onder meer twee gesigneerde jerseys en een helm van Brady en een jersey en cleats van Evans gingen in de tas mee. Daarnaast kreeg Byron Kennedy twee seizoenkaarten voor zowel de rest van dit seizoen als volgend seizoen.

Maar toch, de wedstrijdbal die hij ervoor opgaf is volgens kenners minstens een half miljoen dollar waard. Nog altijd een stuk meer dan de waarde van de items die hij ervoor terugkreeg. ,,Hij had de bal langer moeten houden. Hij raakte alle onderhandelingsruimte kwijt toen hij hem teruggaf” reflecteerde Tom Brady zelf grappend in de show van ex-collega-quarterbacks Peyton en Eli Manning.

Gelukkig bleek ook Brady zich te realiseren dat de giften aan Kennedy wel erg karig waren. Later in de show gaf hij namelijk aan ook een bitcoin te hebben gegeven aan de fan. Voor wie niet in de crypto-wereld zit, één bitcoin is op dit moment zo’n 54 duizend euro waard.

Zelf zou de fan nog hebben aangegeven graag een rondje te golfen met Tom Brady, die vorig seizoen in een onderling duel met Peyton Manning ook die sport prima bleek te beheersen. Of de beste quarterback aller tijden daar op in is gegaan is onbekend.

Foto: Pro Shots / Zuma Press

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *