Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Cam Newton terug bij Carolina Panthers

De Carolina Panthers hebben teruggegrepen naar een quarterback die hun franchise jaren geleden nieuw leven inblies. Cam Newton heeft een eenjarig contract getekend bij de ploeg, nu starter Sam Darnold enkele weken is uitgeschakeld met een schouderblessure. Newton tekent naar verluidt voor een seizoen bij zijn oude team.

Carolina nam vorig jaar maart nog afscheid van Newton, de quarterback die daar in negen seizoenen tot 68 overwinningen in 124 wedstrijden kwam. 29041 yards kwamen er uit zijn vingers en Newton gooide er 182 touchdowns tegenover 108 onderscheppingen. 58 keer maakte hij ook een Superman-teken na een rushing touchdown. Zijn beste seizoen kwam in 2015. Newton ging toen 15-1 en werd verkozen tot NFL MVP. In de eerste en enige Super Bowl van het team ging Newton echter onderuit. Vorig seizoen speelde Newton voor de New England Patriots.

Newton vervangt Sam Darnold, die momenteel geblesseerd aan de kant zit. Darnold is een van de slechtste quarterbacks uit de National Football League momenteel met elf onderscheppingen achter de naam. De vraag is dus of Newton opnieuw een blijvertje is in Carolina.

Ook quarterback Matt Barkley is door de Panthers getekend. Hij spendeerde de laatste weken tijd op het practice squad van Tennessee Titans. 

Foto: Proshots / ZUMA Press

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *