Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Duits avontuur in Düsseldorf voor Winston Ronde

Voormalig hoofdcoach van de Amsterdam Crusaders en bondscoach Winston Ronde vertrekt naar Duitsland. In de German Football League 2 wordt Ronde hoofdcoach bij de Düsseldorf Panther, de zesvoudig landskampioen.

Ronde was tot enkele jaren geleden de zeer succesvolle hoofdcoach van de Cru en won met de Amsterdammers in zijn laatste jaren drie Tulip Bowls op rij. In 2015 was dat de eerste in vier jaar voor de recordkampioen, tegen de Alphen Eagles, en in de twee jaar daarna herhaalde hij dat kunstje met twee finale-overwinningen op de 010 Trojans. Ook won hij met de Crusaders tweemaal een Europese titel in de vorm van de EuroBowl.

Daarnaast was Ronde drie periodes actief als bondscoach bij de Dutch Lions van de AFBN. Voor het laatst werd hij bij de herinrichting van het team in 2019 in die functie aangesteld, voor twee interlands. Die wedstrijden, tegen Finland en Denemarken, gingen beiden verloren.

In Duitsland gaat Winston Ronde aan de slag bij de Düsseldorf Panther, die hun beste periode in de jaren ’80 en ’90 kenden. Tussen 1983 en 1996 speelden de Panther negen German Bowls, waarvan er zes werden gewonnen. Alleen de Braunschweig New Yorker Lions speelden meer kampioenswedstrijden in Duitsland. Op continentaal niveau wonnen de Panther één titel, de EuroBowl in 1995.

Financiële problemen wierpen de Düsseldorfers begin jaren ’00 echter ver terug, en tegenwoordig spelen de Panther na een paar degradaties en promoties op het tweede niveau, de GFL 2 – kwalitatief ook nog altijd één van de beste competities van Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *