Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

ELF-spelers verenigen zich in vakbond na misstanden Frankfurt

De spelers uit de European League of Football hebben zich verenigd in een spelersvakbond. Dat bericht volgt op onthullingen over grote misstanden rondom de huisvesting van buitenlandse spelers van de Frankfurt Galaxy.

Spelers Kadel King (LB) en Desmond Cooper (S) lieten zich na afloop van het eerste seizoen van de League op sociale media uit over de omstandigheden waarin zij en andere buitenlandse teamgenoten moesten leven. Op foto’s blijkt dat de huizen van de spelers inderdaad vol zitten met lekkages en schimmel.

Daarnaast zouden spelers niet de juiste begeleiding hebben gekregen na blessures, waardoor deze langer voortduurden of zelfs verergerden.

Een eerste meeting van de vakbond, de ELFPA, bracht meer dan veertig spelers bijelkaar, en niet verrassend is dat dat vooral buitenlandse spelers waren.

De vakbond wil een platform zijn waar informatie kan worden uitgewisseld en waar de belangen van de spelers te promoten wanneer de League zich verder ontwikkelt, zo valt te lezen in een statement op de website.

Het eerste seizoen van de ELF kwam in september ten einde. In de finale versloeg Frankfurt Galaxy de Hamburg Sea Devils, met 32-30. Het nieuwe seizoen moet komend voorjaar van start gaan met twaalf teams, vier meer dan vorig jaar.

Foto: Pro Shots / Witters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *