Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Soap Jon Gruden gaat verder: voormalig hoofdcoach klaagt NFL aan

De soap die ontstaan is rondom Jon Gruden en zijn racistische, homofobe en seksistische uitlatingen in gepubliceerde mails, kent voorlopig nog geen einde. Gruden klaagt de National Football League en diens commissioner Roger Goodell aan en beschuldigt de League ervan bewust bepaalde mails te hebben gelekt om hem te schaden.

In de aanklacht wordt gesteld dat Goodell of de League selectief privéberichten van Gruden lekte om zijn reputatie te schaden en hem te forceren zijn baan op te geven. ,,Er is geen uitleg voor waarom alleen Gruden’s emails zijn gepubliceerd, van de 650 duizend die de NFL verzamelde in het onderzoek, of waarom ze maanden zijn verborgen en pas openbaar zijn gemaakt middenin het seizoen” verklaart advocaat Adam Hosmer-Henner.

De mails kwamen vorige maand aan het licht tijdens het onderzoek naar de verziekte sfeer bij het Washington Football Team door het bewind van eigenaar Daniel Snyder. Jon Gruden zond een deel van de gewraakte mails namelijk naar Bruce Allen, voormalig general manager van de franchise die toen nog Washington Redskins heette.

Een woordvoerder van de NFL liet in een kort statement weten dat de aanklacht volgens hem ,,geen legale waarde” heeft, en dat de League zich ,,met hand en tand zal verzetten” tegen de claims.

Jon Gruden vertrok na de publicaties, waarin onder andere het toenmalige hoofd van de spelersvakbond NFLPA, DeMaurice Smith, racistisch werd bejegend. Sindsdien liet hij niks van zich horen, tot nu, indirect.

Gruden keerde in 2018 na tien jaar afwezigheid terug als hoofdcoach in de NFL bij de Oakland Raiders en verhuisde mee naar Las Vegas. Bij diezelfde franchise maakte hij in 1998 zijn debuut als NFL-hoofdcoach. Na vier seizoenen vertrok hij naar de Tampa Bay Buccaneers, waarmee hij in zijn eerste seizoen de Super Bowl won door nota bene Oakland te verslaan.

Foto: Pro Shots / Zuma Press

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *