Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

San Francisco 49ers ontmantelt Super Bowl kandidaat

San Francisco 49ers heeft maandagnacht een verrassende overwinning geboekt op Los Angeles Rams, dat zich de afgelopen weken versterkte met linebacker Von Miller en wide receiver Odell Beckham Jr. De Super Bowl kandidaat wordt afgedroogd met 31-10.

San Francisco 49ers is voorafgaand aan het duel in het eigen Levis Stadium –waar het 393 dagen geleden voor het laatst een thuiswedstrijd won– duidelijk de underdog. Het zware geschut dat de ploeg uit the City of Angels meeneemt intimideert de thuisploeg echter geenszins. Het neemt brutaal een 14-0 leiding door Rams quarterback Matthew Stafford twee keer te onderscheppen in het eerste kwart. Beide onderscheppingen komen op naam van safety Jimmy Ward.

Na de eerste pick steken de Niners een indrukwekkende drive af van 18 plays en 93 yards, die 11:03 minuten beslaat en uiteindelijk door tight end George Kittle wordt bekroond. Bij de tweede pick verdubbelt San Francisco de score omdat Ward er een pick six van maakt. Het is de tweede week op rij dat Stafford een interception terug de eigen endzone ingebracht ziet worden.

Het duurt tot het tweede kwart tot ook de Rams op de scorebord staan. Tyle Higbee revancheert zich voor een fout bij de pick six door zelf de aansluitingstreffer te vangen van Stafford. De Niners laten zich echter niet uit het eigen veld slaan. Een sterke running game bouwt opnieuw aan lange drive (11 plays voor 91 yards dit keer) en het magistrale trio Deebo Samuel, George Kittle en Brandon Aiyuk laat quarterback Jimmy Garoppolo eruit zien als een All Pro. Samuel rent uiteindelijk de 21-7 binnen. Het is de vijfde rushing touchdown uit de loopbaan van de receiver. Alleen Jerry Rice heeft er meer in zijn San Francisco loopbaan (9).

San Francisco weet de marge aan het einde van het tweede kwart te behouden door een fake field goal van de Rams in de kiem te smoren. Lineman D.J. Jones laat zijn athletic ability zien door Kendall Blanton in open veld op te jagen en aan de enkels te grijpen.

Jimmy Garoppolo begint de wedstrijd met 12-voor-12 passing en 124 yards. Zijn eerste incompletion komt met nog maar 4:43 te gaan in het derde kwart. Mede door die incompletion moet San Francisco in het derde kwart genoegen nemen met een field goal om de voorsprong uit te bouwen. De Rams kunnen echter niet dichterbij komen, omdat de ploeg in drie opeenvolgende gevallen een third down conversion verkloot. Twee keer komt dit vanwege een dropped pass (eentje van Cooper Kupp, de ander van Tyler Higbee).

In het vierde kwart pakt San Francisco definitief de macht door op 4th-and-5 rechtstreeks te connecten met Deebo Samuel, die een 40-yard catch binnen loopt. Tegenover die 31-7 voorsprong kunnen de Rams alleen nog een fieldgoal stellen. Het maakt dat Jimmy Garoppolo in zijn loopbaan nog nooit een wedstrijd tegen de Los Angeles Rams verloor.

Veel ogen zijn tijdens Monday Night Football gericht op Odell Beckham Jr., de receiver die afgelopen week overkwam van de Cleveland Browns. Op de eerste play van de wedstrijd maakt hij een catch. De wide out kan het wegvallen van receiver Robert Woods eerder in de week niet compenseren. Hij eindigt ietwat teleurstellend met twee catches.

NFL leading receiver Cooper Kupp heeft 11 catches voor 122 yards, maar speelt geen rol van betekenis.

Foto: Pro Shots / SIPA USA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *