Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Zelfs Russell Wilson kan uiterst pijnlijke shutout Seahawks niet voorkomen

Het had de glorieuze terugkeer van Russell Wilson moeten worden in de startopstelling van de Seahawks, het werd een regelrechte deceptie. Seattle scoorde geen punt en kon iets meer dan een halve wedstrijd tegenstand bieden tegen de Green Bay Packers, waarna het min of meer werd overlopen.

Quarterback Russell Wilson keerde na zijn eerste gemiste wedstrijden ooit, na een vingerblessure aan zijn gooihand, terug met een nieuwe first: zijn eerste shutout. Na drie kwarten stond het 0-3, maar in het derde kwart tekende zich het einde van Seattle’s hopen en dromen al aan. AJ Dillon kwam, na het uitvallen van Aaron Jones, op stoom en zorgde met twee runs voor de 0-17 eindstand.

Aan de andere kant keerde eveneens de quarterback terug. Aaron Rodgers stond na zijn coronaperikelen weer binnen de lijnen, maar speelde ook niet briljant. Wel beter dan Wilson – die gooide 20-40, 161 yards en 2 interceptions.

Voor de Packers is het een kwestie van de offense van deze week vergeten, de defense koesteren en door naar de volgende, maar voor de Seahawks was dit een nederlaag met consequenties. Na de eerste shutout van Seattle in meer dan een decennium, toen tegen de Pittsburgh Steelers in de prime van Ben Roethlisberger, zijn de play-offs definitief uit zicht. Oké, vanaf 3-6 is er in theorie nog wat mogelijk, maar met nog twee keer de Cardinals en ook nog eens de Rams is een positief record zo goed als uitgesloten.

Grootste euvel bij de Hawks lijkt het gebrek aan receivers. De drop-off na DK Metcalf en Tyler Lockett, die allebei vooral telkens heel hard diep rennen, is namelijk enorm. En de ooit zo sterk bezette tight end-positie is ook niet meer wat hij geweest was in de PNW.

Eén troost voor de gifgroenen: komende week keert naar alle waarschijnlijkheid running back Chris Carson weer terug, voor wat hij nog waard is.

Foto: Pro Shots / SIPA USA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *