Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Blessure Hurricanes-QB Maurice Tielen valt mee: ,,Na de winter weer terug’’

De blessure die quarterback Maurice Tielen van de Hilversum Hurricanes heeft opgelopen lijkt relatief mee te vallen. Uit een MRI-scan blijkt de knie van de ervaren QB ongeschonden te zijn, waardoor Tielen na de aanstaande winterstop weer terug kan keren bij zijn team.

Hij liep de blessure op in de uitwedstrijd tegen de Lelystad Commanders op 7 november (8-7 L). ,,Dat gebeurde in het derde kwart. Er was een lage snap die ik probeerde op te pakken, maar daarbij werd ik vanaf één kant getackled. Daarbij is mijn been eigenlijk overstrekt geraakt” legt Tielen uit.

De schrik zat er goed in bij de quarterback, die lang geleden aan datzelfde been al eens geblesseerd was. ,,Ik heb vorige week toch maar een MRI-scan laten maken. Daarvoor was ik wel een beetje nerveus, maar gelukkig bleek er niks met m’n knie te zijn, waar ik twaalf jaar geleden een blessure aan gehad heb.”

,,Wel was er een aardige scheur in mijn hamstring te zien op de beelden” vervolt de quarterback. Het zorgt ervoor dat Tielen de aankomende uitwedstrijd van zijn team, bij de Groningen Giants, aan zich voorbij moet laten gaan. ,,Maar ik verwacht na de winterstop weer terug te zijn.”

Na komende speelronde begint die lange winterstop bij de AFBN, waarna de Eredivisie op 27 februari weer hervat wordt. Maurice Tielen hoopt dan dus zijn rentree te maken, in het thuisduel tegen de Amsterdam Crusaders – meteen een uitdagende pot. Komende zondag is de Russische back-up quarterback Mikhail Bruev nog de spelverdeler van de Hurricanes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *