Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

New York Giants scout wilde Tom Brady draften

Twee keer speelden de New York Giants tegen quarterback Tom Brady in de Super Bowl, dus het verhaal zal niet voor de eerste keer zijn verteld. Maar nu de Giants maandagnacht tegen de Tampa Bay Buccaneers spelen, wordt het verhaal nog eens afgestoft: het verhaal van New York Giants scout Raymond Walsh Jr, die de ploeg uit de Big Apple in aanloop naar de 2000 NFL Draft smeekte om quarterback Tom Brady te draften.

De geschiedenis liep anders. De Giants kozen zeven spelers in de Draft en hadden dus zes keer de keuze om Brady te selecteren. Rond pick 177 wilde de ploeg voor een prospect van Michigan gaan. Dit werd uiteindelijk linebacker Dhani Jones. Ondanks dat Walsh vanaf de vierde ronde schreeuwde dat het team een vergissing zou maken door Brady niet te kiezen.

“Elke keer als ik Brady zie spelen, dan voel ik hetzelfde,” aldus Walsh Jr. “Dan voel ik de pijn dat ik gelijk had. Ik raadde Brady aan in de Draft pick, maar iedereen zat maar stilzwijgend voor zich uit te kijken.”

Walsh Jr is niet zomaar een scout met een mening. Hij was degene die de Giants hielp aan draft picks, zoals Brandon Jacobs en Ahmad Bradshaw. Walsh ging in 2011 met pensioen. Twee keer mocht hij meemaken hij zijn draft pick in de Super Bowl onderuit ging tegen zijn Giants: de ene keer toen hij nog actief was, dankzij de helmet catch van David Tyree in februari 2008. De andere keer dankzij een fantastisch catch van Mario Manningham na zijn pensioen in februari 2012.

Uiteindelijk werd Brady als 199e gedraft door de New England Patriots, kwam per ongeluk het veld in door een ongelukkige blessure van quarterback Drew Bledsoe en kende een loopbaan om de vingers bij af te likken. Vanavond staat Tom Brady tijdens Monday Night Football tegenover het team dat met hem zomaar een andere historie had kunnen hebben.

Foto: Proshots / ZUMA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *