Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ravens back-up Tyler Huntley duwt Matt Nagy verder richting afgrond

De Baltimore Ravens kunnen ook zonder superster Lamar Jackson een wedstrijd winnen, dat weten we na afgelopen weekend. Bij afwezigheid door ziekte van de voormalige MVP startte back-up Tyler Huntley voor het eerst in zijn carrière, met verve.

Huntley scoorde dan zelf weliswaar geen touchdown, maar met onder meer een heerlijke 29 yard completion een halve minuut voor het einde van de wedstrijd hielp hij de Ravens wel in het zadel. 16-13 was de einduitslag op Soldier Field, stadion van de Chicago Bears – vorig jaar nog een play-off team –, die inmiddels een record van 3-7 hebben.

Hoofdcoach Matt Nagy wordt in Illinois gezien als de grootste schuldige, en de druk op zijn vertrek neemt toe. Na de last-minute nederlaag van zondag riep ook het aanwezige publiek in Chicago met leuzen als ‘Fire Nagy’ om zijn ontslag.

Vorige week liet de legendarische Bears-linebacker Dick Butkus zijn licht al schijnen over de situatie. Zijn grap over de offensive line – die volgens hem gearresteerd moet worden omdat ze Justin Fields gaan laten vermoorden – was veelzeggend. Overigens was Fields’ blessure tegen de Ravens niet aan de o-line te danken.

Komende donderdag spelen de Bears de traditionele Thanksgiving-wedstrijd in Detroit tegen de Lions. Eindigt ook dat duel in misère, dan zal de pot in Chicago wellicht geen turkey maar Nagy schaften…

Foto: Pro Shots / SIPA USA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *