Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Groningen is slap Hilversum de baas

Groningen Giants heeft zondag gewonnen van Hilversum Hurricanes, dat aantreedt zonder de geblesseerde quarterback Maurice Tielen. In de thuishaven van de Groningers wordt het 23-11. Het is de eerste overwinning van de Noorderlingen dit seizoen.

Groningen begint stroef aan de wedstrijd. Al bij het eerste balbezit wordt quarterback Emil ter Veld van de Noorderlingen onderschept na een atletische play van de cornerback van Hilversum. De eerste play van scrimmage van Hilversum verraadt echter al dat het zonder de geblesseerde quarterback Maurice Tielen geen zekerheidje is dat die turnover ook tot geel-blauwe punten leidt. De snap is te hoog voor quarterback Mikhail Bruev van Hilversum en de ploeg lijdt meteen 12 yards terreinverlies.

Het is een van zes verkeerde snaps die tijdens de Hilversumse quarterback-center-exchange worden verprutst en die op de een of andere manier de equipe schade berokkenen.

Naarmate de wedstrijd vordert blijkt de onmacht van de Hilversum Hurricanes om de bal vooruit te krijgen. De Groningse ploeg gebruikt dit als wapen. Hilversum gooit in totaal vijf onderscheppingen, waarvan de eerste twee direct worden teruggelopen voor zes punten. Een indrukwekkende 46-yard fieldgoal tussendoor van de spelers uit de Mediastad kan de aanvallende problemen aan die zijde niet verhullen: 14-3.

De play na de pick six van Lennard Bönnen, maakt de linebacker meteen opnieuw een onderschepping. Het levert het Groningse elftal zes punten op. Dit keer bouwt de thuisploeg de drive mooi op. Een fraaie screen op running back Silvan Barelds wordt in Hilversums territorium gebracht, waarna een lange pass van quarterback Emil ter Veld naar receiver Ramon Boeijink het karwei afmaakt. Omdat de extra punt dit keer niet goed gaat, blijft de achterstand beperkt tot 17 punten (20-3). 

Geheel in de sfeer van de wedstrijd is het hierna Hilversum dat met behulp van de verdediging dichterbij komt. Startende quarterback Bruev heeft vanwege een blessure plaats moeten maken voor backup Robin Hetharia en dat helpt de uitploeg aanvallend geenszins. Het is dan ook niet de offense die scoort. De Hurricanes komen dichterbij door een fumble recovery van Steve Bunk voor een touchdown, die de stand op 20-9 brengt. 

Groningen weet met een fieldgoal uiteindelijk uit de greep te blijven. De 23-9 achterstand is door de spelers uit ’t Gooi niet meer in te halen, zelfs niet wanneer Hilversum in de slotminuten nog de bal terug krijgt door Groningen in de eigen endzone tegen te houden. De 23-11 die na deze verdedigende play op het bord komt, is ook de eindstand. In een laatste poging nog iets aan de eindstand te doen, gooit Hetharia een onderschepping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *