Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Anticlimax België bezorgt Limburg Shotguns landstitel zonder te spelen

Ondanks verwoede pogingen van het Belgische footballteam Limburg Shotguns is het niet gelukt om een tegenstander te vinden voor de kampioenswedstrijd van de Belgian American Football League. Na het afhaken van de twee Brusselse teams zijn de Shotguns, na minder dan twee kwarten te hebben gespeeld in de play-offs, de kampioen van België.

Vorige week ontstond de heisa bij onze zuiderburen, na een incident in de halve finale tussen de Brussels Tigers en de Limburg Shotguns. Kort samengevat was er tegen de BAFL-regels in geen ambulance present en weigerden de Tigers om door te spelen. Opvallend genoeg werd niet thuisvereniging Shotguns daarvoor bestrafd, maar werden de Tigers uit competitie genomen omdat ze een voorstel tot het uitspelen van de wedstrijd weigerden.

De Brussels Black Angels, die zich al hadden gekwalificeerd voor de finale, verklaarden zich vervolgens solidair met de Shotguns, waardoor er geen finale meer mogelijk was. Pogingen om een soort Nederlands all-star team bijelkaar te krijgen onder leiding van René Barens strandden, omdat het vanwege de korte termijn niet reëel bleek om een volledig roster te verzamelen.

Het betekent het eerste landskampioenschap voor Limburg. Of men aan deze eerste prijs een zalig gevoel over zal houden is echter maar de vraag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *