Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Geen winless teams meer in Eredivisie dankzij defense Amsterdam Panthers

Sinds afgelopen zondag zijn er geen overwinningsloze teams meer in de AFBN Eredivisie. Naast de Groningen Giants pakten namelijk ook de Amsterdam Panthers hun eerste seizoenszege. Vooral de defense van de selectie maakte de 14-8 zege mogelijk, met onder meer een pick six en een safety.

Al vroeg in de wedstrijd kwamen de hoofdstedelingen aan de eerste punten dankzij een verdedigende play. In één van de eerste drives zorgde Ansley Kusi voor de Amsterdamse score met een pick six, waarna de Panthers-defense de Rotterdammers eigenlijk de rest van de wedstrijd in bedwang hield.

Even later zorgde dat na een slechte snap aan de kant van 010 zelfs voor de 8-0 dankzij een safety. ,,Rotterdam was minder goed dan in de finale van 2019, en daardoor was het meer een defensive dan een offensive game” reflecteerde Panthers-hoofdcoach Guillaume Stuurland, referend aan de finale van de Eerste Divisie in dat jaar, gewonnen door de Trojans van de Panthers.

Toch deelde zijn offense in de tweede helft de beslissende tik uit. Een running play waarbij alles lukt, inclusief twee keurige blocks, resulteerde in een rushing touchdown voor Lucerdo Ristie van maar liefst 80 yards. Door een miscommunicatie bij de Panthers kwamen de 010 Trojans nog wel tot 14-8, maar verder ook niet.

,,Ik had al wel het gevoel dat het goed zou zitten, en ik had zeker het volste vertrouwen in de defense. Onze offense heeft nog niet helemaal hun draai gevonden, met hier en daar wat kleine foutjes” aldus Stuurland, die wel zag hoe rookies bepalend waren tijdens de wedstrijd. ,,Er zijn wat jeugdspelers bij de selectie gekomen, waarvan de meeste op defense. En het is goed om te zien dat zij al zo’n impact konden hebben bij de senioren.”

Van het lopen van de polonaise is echter nog geen sprake bij de Panthers. ,,We blijven onszelf elke wedstrijd als de underdog beschouwen. Dat is ook het beste, het zorgt ervoor dat de jongens maximaal gefocust zijn.”

Stand in de Eredivisie:

Groep A
1. Amsterdam Crusaders – 2-0
2. Arnhem Falcons – 3-1
3. Amsterdam Panthers – 1-1
4. Groningen Giants – 1-3*

Groep B
1. Lelystad Commanders – 2-2 †
2. 010 Trojans – 2-2 †
3. Hilversum Hurricanes – 1-2 ††
4. Flevo Phantoms – 1-2 ††

* één forfeit
† op basis van divisional record (LEL 2-0, 010 1-1)
†† op basis van divisional record (HIL 1-1, FLE 0-2)

Foto: digishotspro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *