Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Halve finale CFL mondt uit in vuistgevecht, hoogwaardigheidsbekleder op non-actief

De East Division Final play-offs wedstrijd in de CFL tussen de Hamilton Tiger-Cats en de Toronto Argonauts (een team dat ooit werd gecoacht door oud-Admirals hoofdcoach Bart Andrus) is geeindigd in een ordinaire vechtpartij tussen supporters van de uitspelende Tiger-Cats en spelers van de Argonauts.

Toronto Argonauts verloor de wedstrijd met 29-17, nadat het de wedstrijd met een 0-12 voorsprong had geopend. Zondag spelen de winnende Hamilton Tiger-Cats in de 108e editie van de Grey Cup tegen de Winnipeg Blue Bombers.

Op een video is te zien hoe een defensive back van Toronto het uitpubliek uitdaagt, waarna een aantal in het blauw geklede spelers het talud opstormen. De video laat vervolgens zien hoe een uitgedaagde supporter aan het duwen en trekken is met een Argonaut. Aanleiding zou zijn dat een supporter van Hamilton een speler van de tegenpartij in het gezicht had gespuugd.

Toronto Argonaut Vice-President of Player Personnel John Murphy is naar aanleiding van een handgemeen op non-actief gesteld door de Canadian Football League. Hij zou een toeschouwer in het gezicht hebben geslagen en hierbij een denigrerende homofobe opmerking hebben gemaakt.

Ook quarterback McLeod Bethel-Thompson moest na de wedstrijd zijn excuses aanbieden. Hij was aan het duwen en het trekken met een cameraman, die probeerde opnames te maken van het geweld. “Ik denk dat er van alle kanten veel emotie was. Uiteraard weet ik dat de cameraman alleen maar zijn werk aan het doen was, maar ik had het gevoel dat hij veel te dichtbij kwam. Er is geen enkel excuus van mijn kant om zijn camera op wat voor manier te beroeren.”

Credit Image: © Christopher Katsarov/The Canadian Press via ZUMA Press

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *