Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

McCarthy belooft een Cowboys overwinning

De Dallas Cowboys tegen Washington Redskins was ooit al een rivalry vanwege de naam. Maar ook nu Washington de naam heeft veranderd naar Washington Football Team kunnen de twee american football-teams uit de NFC East elkaars bloed wel drinken. Morgen staat er opnieuw een confrontatie tussen de twee op het programma. Op het FedEx Field in Washington. Dallas Cowboys hoofdcoach Mike McCarthy heeft zijn trouwe schare supporters een overwinning beloofd.

Dallas Cowboys kan met een overwinning goede zaken doen in de divisie. De ploeg bezit momenteel een 8-4 record en hiermee twee wedstrijden voorsprong op Washington met 6-6. Wie naar de flow van beide ploegen kijkt, ziet echter dat de formatie uit de Amerikaanse hoofdstad snel terrein wint op de mannen uit Texas. Washington heeft een winning streak van vier potjes op rij, terwijl Dallas slechts twee van de laatste vijf wedstrijden won.

De laatste tien dagen was McCarthy niet op het Cowboys-complex vanwege een COVID-infectie, een ervaring die hij naar eigen zeggen ‘niet graag nog eens zou willen meemaken’.

De hoogste technische man deinsde er echter niet voor terug een overwinning van Dallas te garanderen. Hij wordt hierin gesteund door clubeigenaar Jerry Jones. “Dat zou zijn houding ook moeten zijn,” zegt de excentrieke miljonair. “Hij denkt dat we winnen. Ik verwacht dat ook van hem, ik zou eerder geschokt zijn als het niet zo zou zijn. Maar iedereen die rationeel denkt weet ook dat je het uiteindelijk niet kan voorspellen. Maar we willen graag dat mensen naar ons kijken en ons volgen. Dus ja, ik vind dat dit kleur toevoegt aan deze rivaliteit.”

Over twee weken ontmoeten beide ploegen elkaar opnieuw. Washington is op stoom met recente overwinningen op Tampa Bay Buccaneers, Carolina Panthers, Seattle Seahawks en Las Vegas Raiders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *