Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Belichick nomineert Kingsbury als ‘Coach van het Jaar’

Zelf heeft hij de Award sinds 2010 niet meer gewonnen. En hoewel hij dit jaar de credits verdient voor de hoge positionering van New England Patriots, moet Bill Belichick niets weten van een ‘NFL Coach of the Year Award’. De ‘Hoody’ geeft in plaats daarvan zijn endorsement aan Kliff Kingsbury.

Om even te schetsen waar de twee elkaar van kennen. Kliff Kingsbury was na zijn tijd in NFL Europe bij Cologne Centurions een back up quarterback van de New England Patriots in 2003, alvorens hij zijn shoulderpads aan de wilgen hing en zich concentreerde op coaching.

Kingsbury heeft zich op meerdere momenten vol lof uitgelaten over zijn oude mentor. “Ze moeten die award gewoon de Bill Belichick Award noemen,” zei Kingsbury op 9 december nog. “Totdat hij met pensioen gaat, moet eigenlijk niemand anders die Award ontvangen.”

Belichick werd onlangs tijdens een radioprogramma gevraagd naar de uitspraken van zijn oud-quarterback. “Ik zal de complimenten retourneren,” zei de oefenmeester. “Kingsbury heeft een goede job gedaan en verdient dit seizoen de uitverkiezing.”

De Arizona Cardinals van Kingsbury speelden vanavond in een spannende divisiewedstrijd tegen de Los Angeles Rams. De Cardinals hebben na het verlies nu een 10-3 record. De Los Angeles Rams hebben een gevoelige tik uitgedeeld en staan nu een wedstrijd achter Arizona in NFC West.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *