Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Verplichte boosterprik NFL voor teamstaf

Het aantal coronabestemmingen onder NFL-spelers loopt snel op en daarom maakt de NFL haast met een boosterprik. De NFL liet twee dagen geleden in een memo weten dat alle stafleden die dagelijks met spelers werken voor 27 december een verplichte boosterprik tegen corona moeten hebben gehad.

De verplichte boosterprik geldt voor stafleden die langer dan zes maanden geleden een Pfizer- of Moderna-vaccinatie hebben ontvangen, of twee maanden na een Johnson&Johnson shot.

Coaches en trainers van NFL-teams vallen in Tier 1, kantoorpersoneel en andere leden van football operations vallen onder Tier 2. Spelers vallen ook onder Tier 1, maar de NFL Players Association heeft voor hen protocollen bedongen over hoe zij de regels kunnen ontwijken.

Maandag testten 36 NFL-spelers positief, dinsdag moesten er nog eens 28 extra spelers aan geloven. Vooral de Cleveland Browns en de Los Angeles Rams lijken het haasje. Zij lijken met respectievelijk 8 en 9 positieve tests te moeten puzzelen met de selectie aankomende speelronde. Bij de Browns gaat het om maar liefst 6 spelers op het active roster. De Browns spelen dit weekend al op zaterdag tegen de Las Vegas Raiders.

Tussen 14 november en 27 november lag het totale aantal positieve tests op slechts 29. De NFL is niet de enige sportleague die door het virus wordt geboycot. De NBA moest maandag voor het eerst een wedstrijd uitstellen, vanwege het hoge aantal positieve tests bij de Chicago Bears.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *