Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL verplaatst, zwicht voor Omikron

Voor de eerste keer dit seizoen moet de NFL zwichten voor het coronavirus. Door het hoge aantal besmettingen ziet de football league zich genoodzaakt om drie wedstrijden te verschuiven. Het betreft de wedstrijden Cleveland Browns – Las Vegas Raiders (die eigenlijk vanavond op het programma stond) en Seattle Seahawks – Los Angeles Rams en Washington Football Team – Philadelphia Eagles.

De NFL heeft de ruimte opgezocht, omdat uit medische informatie blijkt dat ook in Amerika Omikron een snelle stijging laat zien. Commissioner Roger Goodell vaardigde vandaag zelfs speciaal hiervoor een memo uit, omdat er nogal wat opschudding was over de verplaatsingen onder voor- en tegenstanders van de strenge maatregelen die de NFL voor niet-gevaccineerden geïmplementeerd heeft. 

Goodell in de memo: “Vanaf het begin van de pandemie hebben we gepoogd wedstrijden in een veilige en verantwoordelijke manier te spelen, gebaseerd op het advies van medische experts. De sleutel daarin is altijd geweest dat we goed hebben samengewerkt met de spelersvakbond om snel in te spelen op veranderende omstandigheden. De opkomst van Omikron is precies een ontwikkeling die om een flexibel antwoord vraagt.” 

De Cleveland Browns, Washington Football Team en de Los Angeles Rams waren het meest getroffen door het virus. De Browns plaatsten maar liefst 20 spelers op de Covid-lijst. Het is niet bekend of en om hoeveel gevallen van Omikron het gaat.

Cleveland heeft nu tot maandag om weer een beetje bij zinnen te komen. De overige verplaatste wedstrijden worden nu op dinsdagnacht gespeeld.

Wie zich vannacht had verheugd op NFL football kan overigens nog steeds terecht: even na de klok van twee uur speelt Indianapolis Colts thuis tegen New England Patriots.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *