Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Jonathan Taylor gooit deur Patriots-comeback in het slot met records

De New England Patriots dachten vannacht terug te komen van een 20-0 achterstand, totdat running back Jonathan Taylor bij een 20-17 stand in het vierde kwart de deur dicht sloeg voor een comeback. Door een magistrale 67 yards run wint Indianapolis Colts de achtste wedstrijd in de laatste elf pogingen en stijgen ze een plek op de play-offs ranglijst.

Taylor moest het vuile werk wel verrichten, omdat quarterback Carson Wentz een avond had om te vergeten. De quarterback gooide maar 5 uit 12 ballen raak voor 57 yards.

De running back tilde de Colts over het dode punt heen met 170 rushing yards en heeft nu de laatste elf wedstrijden op rij gescoord. Daarmee evenaart hij Priest Holmes (2002) en Emmitt Smith (1995) voor de langste reeks in een seizoen. Taylor is bovendien een van de jongste touchdownmachines aller tijden. Hij moet nog 23 worden, maar heeft er al 31 op de naam staan. De statistiek deelt hij met Clinton Portis. 

Het publiek in Indianapolis schreeuwt niet voor niets “MVP”, wanneer het op zijn naam aankomt. Taylor leidt de NFL in rushing yards met 1.518 yards en 18 touchdowns in totaal. Hij staat op het punt zijn prestatie onlosmakelijk aan het recordboek van de Colts te verbinden. De aanvaller heeft slechts 192 rushing yards nodig om het clubrecord van Edgerinn James uit het 2000-seizoen te verbreken (1.709). 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *