Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Browns glijden af, Rodgers pakt record

De Cleveland Browns hebben zichzelf in de voet geschoten. Op Lambeau Field was de overwinning binnen handbereik, maar een vierde kostbare onderschepping van Cleveland quarterback Baker Mayfield zorgt ervoor dat tegenstander Green Bay Packers in eigen huis een 24-22 overwinning mag vieren.

De Browns glijden door de nederlaag uit het play-offs plaatje. Helemaal zeker is de uitschakeling nog niet, omdat de hele divisie in de laatste drie competitieronden nog tegen elkaar moet spelen. De nederlaag betekent wel dat Cleveland laatste blijft in de AFC North. Koplopers Cincinnati en Baltimore gaan vanavond met elkaar de strijd aan, terwijl Pittsburgh Steelers een zware uitwedstrijd heeft bij Kansas City Chiefs.

Voor de Packers was de overwinning opnieuw een bevestiging dat zij momenteel het beste team in de NFL zijn, alhoewel de overwinning zeker energie kostte. Highlight van de wedstrijd was het Packers’ touchdown record, dat Rodgers in de eerste helft wist aan te scherpen met een pass op Allen Lazard. Het was touchdown nummer 443 voor Aaron Rodgers, eentje meer dan Hall of Fame voorganger Brett Favre. In de NFL-geschiedenis gooiden alleen Tom Brady (New England Patriots) en Drew Brees (New Orleans Saints) meer passes voor een team.

Meteen na het record kreeg het publiek op Lambeau Field een boodschap te zien van Brett Favre. “Waardeer de shoutout van Brett enorm,” gaf Rodgers na de wedstrijd aan. “De eerste drie seizoenen van mijn loopbaan heb ik met eigen ogen kunnen zien hoe een grootheid speelt en dat is een ervaring die mijn leven voor altijd heeft veranderd.”

Rodgers heeft een seizoen minder nodig dan Favre om het record te bereiken. Rodgers gooide ook aanzienlijk minder onderscheppingen gedurende dezelfde tijdspanne. Favre stond bekend als een gunslinger en gooide 286 picks, Rodgers werd slechts 93 keer onderschept.

Rodgers heeft in zijn loopbaan echter maar een Super Bowl gewonnen. Favre wist de eindstrijd twee keer te winnen. Favre kon het dan ook niet laten om nog een extra boodschap aan zijn video toe te voegen: “Doe mij een lol en win de Super Bowl weer een keer.”

Sinds de Super Bowl met Aaron Rodgers (in 2010) is de ploeg vier keer uitgeschakeld in de NFC Conference Championship.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *