Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Volgende record: 15e Pro Bowl voor Brady

Als je maar lang genoeg doorgaat, pak je vanzelf alle records. Flauw natuurlijk, want zelfs op zijn 44ste is Tom Brady nog altijd ongenaakbaar. Getuige zijn 36 touchdowns en 4134 yards tot op heden. Zijn uitverkiezing deze week als Pro Bowler is meer dan terecht. Het is nummer 15 voor Brady en daarmee heeft hij het volgende record te pakken. Ook hier troeft hij onder meer Peyton Manning af met diens 14 Pro Bowls.

Op 6 februari aanstaande -als het niet weer afgelast wordt vanwege COVID- is het Allegiant Stadium van de Las Vegas Raiders het decor van de Pro Bowl. De Raiders zelf vaardigen met Maxx Crosby, Denzel Perryman en AJ Cole drie spelers af.

Meeste stemmen gelden
Daarmee zijn de Raiders zeker geen hofleverancier. Die eer valt te beurt aan de Colts met zeven spelers. Wellicht opmerkelijk voor een team dat met een 9-6 record nog volop strijdt om de playoffs. Al is het niet uniek want bijvoorbeeld de 8-6 Los Angeles Chargers leveren zes spelers (net als hun divisiegenoten Kansas City Chiefs).

In de NFC is het aantal spelers per team meer verspreid daarmee. De Green Bay Packers kennen bijvoorbeeld maar drie spelers die zijn uitverkozen (Davante Adams, Kenny Clark en Aaron Rodgers), ondanks dat zij de te kloppen ploeg zijn in de conference. Brady ziet vier ploeggenoten mee afreizen naar Las Vegas, waarvan drie offensive linemen.

Bekijk de volledige Pro Bowl rosters hier: AFCNFC

Pijnlijk genoeg zijn er ook weer een aantal teams zonder Pro Bowlers. De New York Jets alweer voor het tweede jaar op rij. Andere ‘pechvogels’ zijn Texans, Jaguars, Broncos, Giants, Lions. Niet geheel verrassend de vijf ploegen met de slechtste record momenteel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *