Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Nog 24 teams strijden om SB56!

Met nog twee weken te gaan, maken nog 24 teams in theorie kans op Super Bowl 56. Het is 31 jaar geleden dat er nog zoveel teams in de race waren zo kort voor de finish van het reguliere seizoen. Een prettig bonuseffect van de verruiming van de playoffs van 12 naar 14 plaatsen.

Na de wedstrijden van gisteren voegden de Chiefs, Buccaneers, Rams en Cardinals zich bij het rijtje van de Packers en Cowboys, die al zeker zijn van de playoffs. Nog acht tickets te vergeven onder achttien teams. Voor de oplettende lezer: nog zes in de AFC en twee in de NFC.

In de NFC zullen de Niners en Eagles vannacht met bovenmatige interesse de verrichtingen van de New Orleans Saints volgen. Als de Saints winnen staan de drie gezamenlijk op een 8-7 record. Het trio zal het dan waarschijnlijk gaan uitmaken. De kans voor de Vikings, Falcons en Washington Football Team lijkt er slechts eentje op papier.

Interessant in de NFC is ook nog de strijd tussen de Rams en Cardinals om het thuisvoordeel als bijverdienste van de divisietitel.  

Nagelbijten in de AFC
Dat in de AFC nog zes tickets klaar liggen, klinkt bijna zo mooi als het ook écht is. De Titans zijn eigenlijk zo goed als zeker. Buiten dat kan er nog flink gespeeld worden voor thuisvoordeel en tickets. De Bengals en Bills deden gisteren hele goede zaken door hun directe divisierivalen -respectievelijk de Ravens en Patriots- te verslaan. De playoffs én thuisvoordeel hebben ze in eigen hand. Daarbij hebben de 9-6 Patriots goede kansen om via de wildcard het seizoen alsnog te verlengen.

De Colts maken nog kans op de titel in de AFC South, maar een wildcard kan de ploeg ook bijna niet meer ontgaan.

Alle strijd op ticket 7
De strijd zal het meest intens zijn in de AFC op de laatste ticket. Zowel de Ravens, als de Chargers en Raiders staan op 8-7. Winnen de Dolphins vannacht, dan voegen zij zich bij dit rijtje. Hadden we al gezegd dat er tijdens de Monday Night Game straks nog wel wat op het spel staat?

En dan vergeten we bijna te vermelden dat de Steelers met 7-7-1 er maar kort achterstaan. Al lijkt het seizoen te lang te duren voor Roethlisberger & Co. Of kunnen ze zich nog één keer oprichten? De Browns moeten met 7-8 erg veel geluk hebben op de andere velden en de kansen voor de 6-9 Broncos zijn puur theoretisch.

Super Bowl met losing records?
Wat heerlijk toch dat je zowel kans houdt op een rematch van de Super Bowl van vorig jaar tussen de Buccaneers en Chiefs. Maar in theorie dus ook op een finale met twee teams met een losing record: de Denver Broncos en de Washington Football Team.

Never say never in de National Football League!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *