Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

COVID counting: 521 spelers positief getest in december

Dat COVID-19 de resultaten in de sportwereld beïnvloedt, hoeven we Michael van Gerwen en Vincent van der Voort niet te vertellen. Vooral als de prijzen worden verdeeld, kan een positief corona-swabje verstrekkende gevolgen hebben. Het COVID-spook slaat ook diepe wonden in de NFL. Alleen al in december zijn tot op heden al 521 spelers positief getest.

Nu is de impact van een individuele sporter ongetwijfeld groter dan in teamsport. Van Gerwen kon vandaag simpelweg de titel vaarwel zeggen, waar de NFL teams mogen hopen op een staaltje ‘replacement’ succes. Toch zullen de Colts met angst en beven de komende speelronde tegemoet zien. Aanvalsleider Carson Wentz moest vandaag op de reserve/COVID-19-lijst worden geplaatst. De –gister op deze site– zeker gewaande playoffs-kwalificatie kan zomaar in gevaar komen als back-up quarterback Sam Ehlinger… Sam who?… in moet springen.  

Zo zal ook de New Orleans Saints corona wel vervloekt hebben vannacht. Met twee quarterbacks met een positieve test, slaagde vierde man Ian Book er niet in te scoren tegen de Dolphins. Duur verlies voor de ploeg in volle playoffs strijd.

December effect dankzij Omikron
Omikron lijkt daarmee diepe wonden te slaan in de NFL in december. Tot december telde de NFL 262 postive testen volgens bekend analyst Adam Schefter. NFL Research becijferde vandaag de 521 positieve testen sinds 1 december.

Nieuw protocol voor snellere terugkeer
De NFL heeft haar protocol inmiddels aangepast om haar teams te helpen. Een volledig gevaccineerde speler, zonder symptomen en toch positief getest, mag weer terugkeren als hij binnen 24 uur twee negatieve testen kan laten zien. Bovendien staan de NFL en de NFLPA op het punt het voorstel goed te keuren om voor alle spelers (gevaccineerd of niet) de quarantaine tijd te verlagen van tien naar vijf dagen.

Dit eerste zou natuurlijk een uitkomst voor Van Gerwen geweest zijn. Dan had hij morgen wellicht zijn derde ronde partij op het WK darts kunnen inhalen. Helaas voor hem hanteert de PDC andere richtlijnen.

Frauderen met je vaccinatie is overigens ook geen aanrader. Onder meer Buccaneers receiver Antonio Brown deed dit en werd hiervoor drie wedstrijden geschorst. Het kostte hem een slordige 320.000 dollar aan cheques. Tom Brady zal blij zijn dat Brown afgelopen zondag weer mocht spelen. Collega-receiver Mike Evans is namelijk vandaag op de reserve/COVID-19 lijst geplaatst.

Houdt het dan nooit op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *