Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Jacksonville Jaguars zet breed in bij hoofdcoach

Volgens de nieuwe regels van de NFL is het vanaf dit seizoen mogelijk voor teams met open vacatures voor de positie van hoofdcoach om twaalf dagen voor het einde van het reguliere seizoen met kandidaten te spreken. In de NFL gaat het dit seizoen om Jacksonville Jaguars (die hoofdcoach Urban Meyer op 16 december aan de straatkant zette) en Las Vegas Raiders (nadat hoofdcoach Jon Gruden een paar maanden geleden opstapte).

De Jacksonville Jaguars hebben van de nieuwe regels gebruik gemaakt om hun wensenlijstje kenbaar te maken. De Jacksonville Jaguars zetten bij de zoektocht breed in, zo blijkt. Het team heeft interviews aangevraagd bij de Tampa Bay Buccaneers voor offensive coordinator Byron Leftwich en defensive coordinator Todd Bowles. Ook coaches van de Dallas Cowboys, Indianapolis Colts en Green Bay Packers staan op de shortlist.

Bij de Dallas Cowboys hebben de Jaguars ingezet op offensive coordinator Kellen Moore en defensive coordinator Dan Quinn. Moore was nog nooit eerder hoofdcoach bij een NFL-team, terwijl Quinn die rol tussen 2015 en 2020 vervulde bij de Atlanta Falcons. Met dat team bereikte hij in zijn tweede seizoen de Super Bowl, die verloren werd tegen de New England Patriots.

Verder wil Jacksonville graag in gesprek Indianapolis Colts defensive coordinator Matt Eberflus en met voormalig hoofdcoach van de Philadelphia Eagles, Doug Pederson. Pederson was de eerste coach uit de geschiedenis van de Philadelphia Eagles die een Vince Lombardi Trofee naar de stad bracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *