Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Saquon Barkley nog niet de oude

Saquon Barkley krijgt veel kritiek te verduren als running back van de New York Giants. Barkley scheurde vorig seizoen in september zijn knieband en beloofde de supporters dat zijn terugkeer fantastisch zou worden. Tot op de dag van vandaag komt het er echter niet uit. Oud-kicker Lawrence Tynes ziet graag dat Barkley naar de reservebank wordt verwezen.

Tynes deed zijn uitspraken in de Blue Rush Podcast, nadat de Giants een pak slaag hadden gehad van de Philadelphia Eagles afgelopen zondag. De eindstand was maar liefst 34-10 en het was de vierde nederlaag op rij voor de G-men. Barkley kwam in die wedstrijd maar tot 32 rushing yards op 15 pogingen. Het gemiddelde van 2,13 yards per rush was het laagste van het seizoen.

De voormalig kicker gaf aan liever veteraan Devontae Booker in het backfield te zien. “Joe Judge moet een statement maken. Stuur Saquon Barkley naar de bank,” aldus Tynes. “Iedereen kan zien dat Booker de betere speler is. Wanneer hij start, dan heb je meteen een andere wedstrijd.”

Saquon Barkley, de voormalig Rookie of the Year, heeft na zijn kruisband blessure dit seizoen ook nog een enkelblessure te verwerken gehad in de vijfde competitieweek. Combineer dat met het feit dat hij achter een poreuze offensive line moet opereren en je begrijpt dat de gemiddelden niet om naar huis te schrijven zijn. Barkley vond dit seizoen pas twee keer de endzone en is het hele seizoen nog niet boven 64 yards uitgekomen in wedstrijden. Sinds zijn enkelblessure loopt hij gemiddeld 3,5 yards per carry (266 yards op 76 carries).

Hoofdcoach Judge is in ieder geval niet van plan Barkley de laatste twee competitieweken buiten de selectie te houden om zijn lichaam weer te laten herstellen. Hij ziet daar vooralsnog geen medische noodzaak toe. New York Giants speelt dit weekend tegen Chicago Bears, het team waar Barkley vorig seizoen zijn kruisband tegen scheurde.

Het is het vierde seizoen van Saquon Barkley, die als tweede overall in de NFL Draft van 2018 werd gekozen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *