Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Laatste thuiswedstrijd Ben Roethlisberger?

Ben Roethlisberger speelt aanstaande maandag naar verluidt zijn laatste thuiswedstrijd voor de Pittsburgh Steelers. Geluiden rondom de quarterback wijzen erop dat Ben Roethlisberger vrienden, familie en oud-spelers heeft opgetrommeld om maandagnacht getuige te zijn van zijn ‘Last Hurrah’. De Steelers spelen die avond tegen Cleveland Browns in een wedstrijd die beslissend is in de Play-Offs race.

Het is niet ondenkbaar dat de quarterback na dit seizoen definitief afzwaait. De quarterback heeft zijn hele leven voor Pittsburgh Steelers gespeeld en wordt dit seizoen free agent. Signalen wijzen erop dat Big Ben klaar is met american football, een gedachte waar hij sinds 2017 meerdere malen mee speelde.

[update] Ben Roethlisberger gaf vandaag tijdens een persconferentie toe dat dit wellicht zijn laatste thuiswedstrijd is (tekst gaat door onder onder de tweet).

Iedereen ziet dat de achttien seizoenen zijn tol hebben geeist van Ben Roethlisberger. Roethlisberger oogt traag bij het ontwijken van de rush –iets waar hij vroeger veel credits voor kreeg– en zijn passes missen de velocity die van hem een Super Bowl-winnende quarterback hebben gemaakt.

Statistisch gezien heeft hij meer van dit soort seizoenen gehad. Zijn 20 touchdowns staan tegenover 8 onderscheppingen, soortgelijke cijfers als zijn 2011 en 2014 seizoenen. Wat echter opvalt is zijn gemiddelde per pass attempt. Ben Roethlisberger duikt al seizoenen lang onder de 6,6 yards per pass, waar dat ooit in het begin van zijn loopbaan dicht tegen de 9 aan kroop.

Ben Roethlisberger zwaait wel af als een van de meest bekwame quarterbacks uit de geschiedenis van de NFL. 63.721 yards gooide hij, 7th all time, met 416 touchdowns en 209 onderscheppingen. Hij speelde in drie Super Bowls, waarvan hij er twee wist te winnen (Super Bowl XL en Super Bowl XLIII).

Zijn loopbaan werd vooral in de beginjaren ontsierd door problemen met de wet. Zo raakte hij zonder rijbewijs betrokken bij een ernstig motorongeval en werd zijn naam twee opeenvolgende seizoenen in verband gebracht met een verkrachtingszaak. De juridische problemen leverde hem in 2010 een schorsing van de NFL op voor vier wedstrijden, waarbij Ben Roethlisberger geacht werd bijstand te vragen van een gedragstherapeut.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *