Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Jeugdigheid sterrenensemble Bengals is ongeëvenaard

De Cincinnati Bengals kunnen dit seizoen het eerste winning season af gaan leveren sinds 2015, en mag in de playoffs als serieuze kandidaat worden gezien. Vooral de piepjonge offense maakt dit jaar indruk: de Bengals zijn het eerste team ooit met een 4000 yards-passer, een 1000 yards-rusher en maar liefst twee 1000 yards-receivers die állemaal onder de 25 jaar zijn.

Aan alle twijfel rondom quarterback Joe Burrow lijkt een eind te zijn gekomen. Dit seizoen breekt hij definitief door in het oranje-zwart, en met zijn 500 yard-game tegen de Ravens van afgelopen weekend schreef hij ook al geschiedenis.

Om tot een groot totaal aan passing yards te komen, heb je natuurlijk mensen nodig die een balletje willen vangen. Tee Higgins en Ja’marr Chase kwijten zich goed van hun taak en lijken elke play wel een geschikt target voor Burrow. Samen vingen ze al zestien touchdown-passes van hun quarterback.

Maar je kunt moeilijk élke bal gooien, en dus is het fijn om een running back te hebben waar je van op aan kunt. En die hebben de Bengals zeker. Joe Mixon rent zich suf, met succes. Al dertien touchdowns rende de halfback de endzone in, en komend weekend gaat hij normaalgesproken de 1200 seizoensyards doorbreken.

Écht geschiedenis kunnen de Bengals natuurlijk in de playoffs gaan schrijven – mits ze die in de zeer gelijkwaardige AFC North weten te bereiken. 31 seizoenen wacht Cincy al op een zege in de postseason. Betekent dit jeugdige kwartet de ommekeer?

Foto: Pro Shots / Action Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *