Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Jacksonville Jaguars fans massaal als clown de straat op

Wie zondag de straat op gaat in Jacksonville, die waant zich in de ontknoping van de film ‘Joker’. Net als in Gotham City gaan zondag namelijk duizenden inwoners de straat op verkleed als clown. De verkleedpartij is een ludiek protest van supporters van Jacksonville Jaguars tegen het beleid van teameigenaar Shad Khan en general manager Trent Balke.

Het protest vindt niet alleen bij het stadion plaats. Ook online reageren steeds meer supporters met clownavatars en snoricoontjes onder posts van het teamaccount van Jacksonville Jaguars.

De trouwe aanhang is overduidelijk niet happy met de ontwikkelingen van het team. Afgelopen week verloor het team met 50-10 van New England Patriots en dat onderstreepte eens te meer het niveau van de ploeg uit Florida. Met de nederlaag lijkt het bijna een garantie dat de formatie opnieuw als eerste mag draften in de aankomende NFL Draft. De Jaguars spelen de laatste thuiswedstrijd tegen Indianapolis Colts, dat nog vol om een plek in de Play-Offs speelt.

De kritiek is voornamelijk gericht op general manager Trent Baalke. Vorige week kwam er een nieuwsbericht naar buiten dat het contract van de GM wordt verlengd en dat hij zich ook bezig houdt met de zoektocht naar een nieuwe hoofdcoach. Sinds de bekendmaking meldden verschillende kandidaten zich af voor een sollicitatiegesprek, waaronder Dallas defensive coordinator Dan Quinn, Green Bay offensive coordinator Nate Hackett en Tampa Bay offensive coordinator Byron Leftwich.

Het vermeende causale verband is tegen het zere been van Jacksonville fans, die Baalke betichten van mismanagement. De Jacksonville Jaguars hadden dit seizoen vijf picks bij de eerste 65 draftkeuzes en een salary cap van circa 100 miljoen dollar. Het is Baalke echter niet gelukt een goed team samen te smeden. Jacksonville is de afgelopen vier jaar zienderogen achteruit gegaan, nadat het in de AFC Championship Game onderuit was gegaan tegen New England Patriots.

Het is niet de eerste keer dat Baalke uitgekotst wordt door supporters. Hij was onderdeel van de goede dagen van San Francisco 49ers tussen 2011 en 2013, maar botste met coach Jim Harbaugh.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *