Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Achttiende speelronde zorgt voor NFL records

Het is voor het eerst dat de National Football League achttien speelronden heeft. Doordat teams een extra speelronde spelen staan een aantal oude NFL records op het punt om gebroken te worden.

Los Angeles Rams receiver Cooper Kupp neemt zondag de triple crown onder de wide outs mee naar huis. De receiver leidt de NFL in receptions, receiving yards en receiving touchdowns. Ook staat hij nog op de nominatie om enkele seizoenrecords te pakken. Hij heeft 11 catches en 135 yards nodig tegen de San Francisco 49ers om zijn naam in de geschiedenisboeken te schrijven. De NFL records zijn nu in handen van New Orleans Saints receiver Michael Thomas (149) en Calvin Johnson (1.964). De aantallen zijn niet ondenkbaar voor Kupp: in een eerder duel tegen San Francisco kwam hij tot 11 catches en 122 yards.

Rookie Jaylen Waddle vecht op eigen veld voor zijn eigen stukje geschiedenis. De Miami Dolphins wide-out ving tot op heden 99 ballen en heeft het rookie record in het vizier. Anquan Boldin ving in 2003 102 ballen in zijn eerste NFL-jaar. Ook rookie tight end Kyle Pitts heeft een spectaculair record op het oog. Nooit eerder ving een rookie tight end meer dan 1.076 yards in een seizoen (Mike Ditka in 1961), maar Pitts kan die mijlpaal zondag halen met 58 receiving yards.

Een ander aanvallend feitje kan zondag worden herschreven. Drew Brees completeerde in 2016 471 ballen voor de New Orleans Saints. Goat Tom Brady heeft er momenteel 455 en gaat daar waarschijnlijk overheen als hij van coach Bruce Arians de hele wedstrijd mag spelen. Dat Brady ook het yards record verbreekt is hoogst onwaarschijnlijk. Brady heeft momenteel 3.990 yards en heeft 487 yards nodig tegen Carolina Panthers om Peyton Manning uit de boeken te schrijven.

Aan de verdedigende zijde van de bal is het de vraag of Pittsburgh Steelers defensive end T.J. Watt gezond genoeg is voor de geschiedenisboeken. Watt heeft 1,5 sack nodig om het seizoenrecord van Michael Strahan te verpulveren. De laatste keer dat Watt oplijnde tegenover de offensive line van Baltimore noteerde hij er 3.5 — zeker een wedstrijd om dus in de gaten te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *