Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Jim Harbaugh overweegt terugkeer NFL

Hoofdcoach Jim Harbaugh overweegt aanbiedingen die hij vanuit de National Football League heeft gehad. De voormalig coach van San Francisco 49ers heeft in ieder geval de optie om bij de Las Vegas Raiders te eindigen. Ook de Chicago Bears lijken geinteresseerd in zijn diensten.

Jim Harbaugh gooide dit seizoen hoge ogen met college-team Michigan Wolverines. In de Play-Offs voor het nationale kampioenschap strandde het team uit Ann Arbor echter tegen Georgia. Harbaugh was in 2015 binnen gekomen bij Michigan om het footballprogramma weer op poten te krijgen. Met het optreden in de Play-Offs en een historische zege op Ohio State lijkt er voor Harbaugh verder geen eer meer te behalen bij de Wolverines.

De familie is niet onbekend met de NFL. John Harbaugh is sinds 2008 hoofdcoach bij de Baltimore Ravens. Jim Harbaugh was tussen 2011 en 2014 hoofdcoach bij de San Francisco 49ers. Hij bracht het team naar een Super Bowl, maar verloor die uiteindelijk uitgerekend tegen het Baltimore Ravens met broer John aan het roer. Jim Harbaugh moest uiteindelijk het veld ruimen in de Bay Area vanwege een vermeende powerstruggle met Trent Baalke. Verwacht daarom niet dat hij op het wensenlijstje van Jacksonville staat als Baalke daar nog general manager is.

De Las Vegas Raiders spelen dit seizoen onder interim-coach Rick Bisaccia, nadat Jon Gruden het veld moest ruimen vanwege een reeks aan rascistische en homofobe e-mails. Harbaugh was in 2002-2003 quarterback coach voor de Las Vegas Raiders.

Ook de Chicago Bears zijn een goede match voor Jim Harbaugh. Als quarterback beleefde hij daar tussen 1987 en 1993 zijn hoogtijdagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *