Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Bijltjesdag verrast in Miami

Brian Flores wist de Miami Dolphins voor het tweede opeenvolgende jaar naar een winning record te leiden. Het leverde de franchise voor het vijfde opeenvolgende jaar geen play-offs op. Dat kostte hem op bijltjesdag waarschijnlijk zijn positie als hoofdcoach.

Desondanks was dit ontslag toch verrassend op bijltjesdag aangezien acht van de laatste negen wedstrijden werden gewonnen. Boze tongen beweren dat Flores en general manager Chris Grier niet op één lijn zitten en de tweede de machtsstrijd heeft gewonnen. Beloofd niet direct een mooi startpositie voor de volgende hoofdcoach van de Dolphins. Waar Miami sowieso een vervloekte plek lijkt, waar de schaduw van succes uit het verleden vooral beklemmend werkt.

Vacatures in NFC North

Coach Brian Flores is daarentegen direct kandidaat om elders in de NFL emplooi te vinden. En er zijn kansen genoeg ondanks een rustige bijltjesdag. Mike Zimmer mocht inrukken bij de Vikings en Matt Nagy kreeg zoals verwacht zijn congé in Chicago. In beide gevallen werd ook de general manager de laan uit gestuurd. Vooral de Bears lijken geen ultieme plek om te starten. De ploeg koost vorig jaar haar franchise quarterback in Justin Fields. Die liet vooral niets zien dat deze uitverkiezing terecht was. Ook is er geen first round pick waar een beoogd hoofdcoach zich aan kan verlekkeren.

Bijltjesdag zelf was misschien wat rustiger (tot op heden), omdat er voor de-eerste-maandag-na-het-reguliere-seizoen al drie andere posities beschikbaar waren. De Denver Broncos stuurden voor het weekeinde Vic Fangio naar huis. De soaps van Urban Meyer in Jacksonville en Jon Gruden in Las Vegas zijn we uiteraard nog niet vergeten.

De nieuwe hoofdcoach van de Jaguars krijgt in ieder geval de allereerste keuze in de draft. Daarnaast een franchise quarterback die dit seizoen niet helemaal door het ijs zakte én een vergeten talentvolle runningback Travis Etienne die zijn rookie jaar met een blessure in rook zag opgaan. In Oakland is het de vraag of interim-hoofdcoach Rich Bisaccia tijdens de playoffs zichzelf als primaire kandidaat kan neerzetten.

Joe Judgement day?

De zes vacatures in de NFL kunnen natuurlijk nog uitgebreid worden. De general manager van de Giants zegde vandaag zijn contract op en ook hoofdcoach Joe Judge heeft weinig gedaan om vertrouwen in de toekomst te geven. Een mooie plek met twee top tien first round draft picks om mee te beginnen. Al is de bestedingsruimte zo matig bij de Giants dat ze gisteren niet eens genoeg salarisruimte hadden om een roster van 53 spelers op de been te brengen.

Bij de Houstan Texans is het de vraag of hoofdcoach David Culley in zijn eerste jaar genoeg heeft gedaan om iets van vertrouwen te wekken. Al lijkt hier de discussie omtrent al dan niet ‘traden’ van DeShaun Watson de boventoon te voeren.

En dan heb je altijd nog het risico van een teleurgestelde eigenaar die zijn team opnieuw in de wildcard play-offs ziet strandden. Het zal dus wel niet bij de huidige zes blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *