Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Browns en Mayfield willen samen door

Baker Mayfield blijft naar alle waarschijnlijkheid ook komend seizoen de quarterback van de Cleveland Browns. Ondanks een teleurstellend seizoen, dat met een 8-9 record playoffloos eindigde voor Cleveland, gaat men niet op zoek naar een directe vervanger voor de spelverdeler.

De verwachtingen waren hoog rondom de Browns, voorafgaand aan dit seizoen. Nadat vorig jaar een playoffrun tot in de Divisional Round werd neergezet kwamen de Browns vorig offseason zelfs voor op lijstjes met Super Bowl-outsiders. Toch wilde het dit jaar niet vlotten, mede door een moeizaam jaar van quarterback Baker Mayfield.

Zo kampte hij met meerdere blessures, en zal hij dit offseason geopereerd worden aan zijn schouder. Maar ook in de wedstrijden die hij wel speelde, was het niet altijd zo goed als gehoopt. In de laatste drie wedstrijden die Mayfield speelde – hij liet de seizoensafsluiter tegen de Bengals aan zich voorbij gaan – gooide de voormalige first overall pick maar liefst zeven interceptions.

Toch lijken alle seinen op groen te staan voor een verlenging van de samenwerking tussen quarterback en franchise. Na een zogenaamd exit-gesprek tussen speler en hoofdcoach, een standaard procedure aan het eind van het seizoen, melden Amerikaanse media dat zowel Kevin Stefanski als Baker Mayfield graag door wil.

,,Ik verwacht dat hij volgend jaar sterker terugkomt” voegde Stefanski daar maandag zelf nog aan toe. ,,Hij heeft zich door blessures heen gevochten maar gebruikt dat op geen enkele manier als een excuus.”

Foto: Pro Shots / Action Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *