Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ook Joe Judge weer op zoek naar een baan

New York Giants heeft, twee dagen na Bijltjesdag, hoofdcoach Joe Judge toegevoegd aan de poule van werkeloze trainers. Joe Judge werd twee jaar geleden aangesteld als hoofdcoach van de G-Men, maar moet na seizoenen met een 6-10 record en een 4-13 record zijn biezen pakken.

Het is de derde keer op rij dat de Giants een hoofdcoach na twee seizoenen ontslaan. Eerder moesten Pat Shurmur en Ben McAdoo het loodje leggen. Het ontslag lijkt pas recent bekokstoofd te zijn, want in oktober sprak teameigenaar John Mara uit nog het volste vertrouwen te hebben in zijn hoofdcoach.

Judge versimpelde de beslissing waarschijnlijk met de manier waarop de Giants het seizoen afsloten. De ploeg verloor zeven van de laatste acht potjes na de bye week en wist zich op het footballveld geen enkele houding te geven: aanvallend scoorde het op 12 december voor het laatste meerdere touchdowns in één wedstrijd. Het doelsaldo in die acht duels? 79 voor en 200 tegen. Judge werd afgelopen zondag nog bespot voor de onbegrijpelijke beslissing om een quarterback sneak te lopen op 3th & 9 vanuit de eigen redzone.

Maandag kondigde Giants general manager Dave Gettleman zijn pensioen aan. De algehele verwachting was toen nog dat Joe Judge in de wachtkamer werd gezet, maar voorlopig zijn baan kon behouden in afwachting van een nieuwe GM. Recente gebeurtenissen hebben het ownership ertoe geleid een andere beslissing te nemen.

Was het ontslag van Brian Flores bij de Miami Dolphins de directe aanleiding?

De zoektocht naar een nieuwe general manager van de New York Giants is toegespitst op negen potentiële kandidaten, waaronder Titans vice president of player personnel Ryan Cowden en 49ers assistant GM Adam Peters. De nieuwe general manager krijgt ongetwijfeld een stevige vinger in de pap bij het aanstellen van een nieuwe hoofdcoach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *