Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Grote naam strijkt neer in ELF: Gary Kubiak aan de slag bij Wrocław Panthers

Woensdag kondigden de Wrocław Panthers al aan groot nieuws wereldkundig te gaan maken, donderdag maakte de ELF-franchise dat waar. Gary Kubiak, viervoudig Super Bowl-winnaar en voormalig NFL-quarterback, verbindt zich aan de Panthers als adviseur van de coaching staff.

Daarmee heeft Wrocław by far de grootste naam in de European League of Football tot nu toe binnen gehaald. Kubiak won Super Bowl 50 met een ruime zege op de 15-1 Carolina Panthers als hoofdcoach van de Denver Broncos, waar hij als assistent al twee eerdere ringen binnenhaalde. Zijn eerste Super Bowl-zege kwam in 1995 als quarterback coach van de San Francisco 49ers.

Zelf speelde Kubiak ook al voor de Broncos, waar hij negen seizoenen onder contract stond als quarterback. Vaste starter werd hij nooit, maar als back-up achter John Elway kwam hij tot vijf starts en een totaal van 119 gespeelde wedstrijden.

De exacte rol van Kubiak in Polen is nog onbekend, maar volgens de Panthers gaat het om een adviserende rol aan de coaches van het team. Zelf moest Kubiak in 2017 zijn Broncos vaarwel zeggen, door aanhoudende gezondheidsproblemen.

Het tweede seizoen van de European League of Football begint in juni. Voor de Panthers staan er, naast divisie-opponenten Berlin Thunder, Hamburg Sea Devils en Leipzig Kings, ook dubbele ontmoetingen op het programma met de Frankfurt Galaxy, Stuttgart Surge en Vienna Vikings.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *