Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Bills kennen geen genade voor Patriots bij blowout wildcard-win

De Buffalo Bills hebben zaterdagnacht korte metten gemaakt met divisierivaal New England Patriots. In een ijzig koude staat New York waren de Pats vanaf het eerste kwart kansloos, en hielp Josh Allen zijn Bills een stap dichter bij de Super Bowl.

Een paar fantastische rushes van quarterback Josh Allen zijn al vroeg in het duel te bewonderen, en ook op scores hoeft het publiek in het ijskoude Buffalo niet lang te wachten. Dawson Knox vangt er maar liefst twee in het eerste kwart. Tussendoor maakt Micah Hyde misschien wel de mooiste play van de wedstrijd met een fabelachtige interception.

Behoort het eerste kwart toe aan de combinatie Allen – Knox, kwart twee is voor Devin Singletary. De running back loopt twee touchdowns binnen met effectieve, korte rushes. Trek daar één geblokt PAT vanaf en je komt op de verbluffende 3-27 ruststand.

In het derde kwart wordt de definitieve nekslag toegebracht met een receiving touchdown van Emmanuel Sanders, die zomaar kan weglopen uit de rug van Joejuan Williams. Kendrick Bourne helpt New England nog wel aan wat punten die het resultaat er iets minder lelijk uit laten zien, maar het leed is dan allang geschied.

Voor de Bills is het bovendien nog lang niet genoeg, en Josh Allen – die meer dan 400 gecombineerde yards vindt deze wedstrijd – vindt al aan het begin van het vierde kwart Gabriel Davis voor de volgende touchdown. En zelfs offensive tackle Tommy Doyle mag meedelen in de vreugde, want ook de rookie vangt een touchdown.

De volgende tegenstander voor Buffalo is nog niet bekend. Winnen de Chiefs van de Steelers, dan wacht een trip naar Arrowhead. Mocht Pittsburgh voor een enorme stunt zorgen zondagnacht, dan spelen de Bills in eigen huis tegen de Cincinnati Bengals.

Foto: Pro Shots / Action Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *