Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Eerste play-offs overwinning Cincinnati Bengals in 31 jaar

Cincinnati Bengals heeft zaterdagnacht voor het eerst in 31 jaar een play-offs wedstrijd gewonnen. In eigen huis heeft de ploeg van quarterback Joe Burrow wel de nodige moeite met de Las Vegas Raiders. Op de laatste play van de wedstrijd onderschept Cincinnati de bal om de overwinning veilig te stellen: 26-19.

De eerste drive van Cincinnati laat quarterback Joe Burrow meteen zien wat zijn plan is. De vier eerste passes van de quarterback gaan naar zijn oude college-maatje receiver Ja’Mar Chase, die daarmee drie catches en tevens first downs binnen hengelt. Chase vangt in totaal deze avond 9 ballen voor 116 yards. Burrow bekroont de drive echter met een touchdown pass naar tight end C.J. Uzomah.

Las Vegas schiet zich -waarschijnlijk vanwege de zenuwen- de eerste kwart in de voet. Na een aardige openingsdrive, die afgesloten wordt met een fieldgoal, gaat er niet veel meer goed in het kamp van de Raiders. 

Trey Hendrickson maakt een sack fumble op quarterback Derek Carr, waardoor Cincinnati een fieldgoal maakt. En op de volgende drive stapt de kickreturner van de Silver & Black op de 2 yards lijn out of bounds, waardoor de aanval maar ternauwernood een safety weet te ontlopen. 

Beide teams wisselen hierna field goals uit, totdat Burrow daar aan het einde van het kwart genoeg van heeft. Met een magistrale touchdown pass op Tyler Boyd lijkt hij de wedstrijd buiten bereik van de bezoekers te gooien. Over de play is veel controverse, omdat de scheidsrechters de play al dood fluiten voordat Boyd neer komt  in de endzone. Carr laat zich niet uit het veld slaan en dirigeert tijdens de allereerste play-offs wedstrijd uit zijn loopbaan net voor rust een eigen scoring drive. Deze 14-yards touchdown op Zach Wilson zorgt voor een 20-13 ruststand.

Cincinnati kan zich ook na de rust maar niet definitief loswrikken van Las Vegas. Voor een groot deel van de tweede helft worden er alleen maar fieldgoals uitgewisseld, waardoor de ploegen met een 26-16 tussenstand aanbelanden bij de laatste 6:30 minuten van de wedstrijd. 

Met een conversie van receiver DeShaun Jackson op een 4th & 5 laat de uitploeg Cincinnati peentjes zweten door een fieldgoal te trappen. Omdat het Burrow niet lukt zelf een first down te halen, krijgt Carr in zijn eerste play-off wedstrijd ooit een comeback te bewerkstelligen.

Met veel theater (Carr krijgt een roughing the passer call mee, omdat hij een blow to the head veinst) en een spectaculaire pass op tight end Darren Waller komt het aan op de laatste play.  Deze wordt op de goalline echter onderschept door linebacker Pratt.

De Cincinnati Bengals spelen nu volgende week in de Divisional Play-Offs. De tegenstander is later dit weekend bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *