Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Chiefs sturen Roethlisberger met pensioen

De Kansas Chiefs hebben de Pittsburgh Steelers naar huis gestuurd tijdens het NFL Wildcard Weekend. De ploeg van Patrick Mahomes wint in eigen huis met 42-21 en speelt nu volgende week zondagnacht tegen Buffalo Bills. Ben Roethlisberger neemt met opgeheven hoofd afscheid van de NFL. Zijn twee touchdown passes zijn echter niet opgewassen tegen het geweld van de Chiefs.

De Pittsburgh Steelers geven zich zondagnacht niet makkelijk gewonnen. De ploeg van hoofdcoach Mike Tomlin houdt het eerste kwart goed stand met de sterke verdediging door Mahomes te onderscheppen. In de tweede acte zet een onfortuinlijke fumble van running back Darrel Williams de Steelers zelfs op voorsprong; T.J. Watt neemt de bal mee de endzone in.

Voor Kansas City Chiefs is het een wake-up call. Door de achterstand wordt het scorend vermogen van de ploeg geprikkeld en scoort het vijf touchdowns op rij. Alle scores gaan door de lucht en komen van de hand van Mahomes. Saillant detail is dat hij een van twee quarterbacks uit de geschiedenis is met meer dan 400 yards passing en vijf touchdown passes in een NFL Play-Offs wedstrijd. De ander? Ben Roethlisberger van de Steelers.

Roethlisberger en de Steelers doen na de golf van geweld nog wel wat terug, maar het is simpelweg te weinig. Big Ben geeft het einde van loopbaan nog kleur door twee touchdowns te gooien. Zijn pass op James Washington is niet alleen het slotakkoord van de wedstrijd, maar ook van zijn lange en fraaie carriere.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *