Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Los Angeles Rams door na wildwest-taferelen in Tampa

De Los Angeles Rams spelen tegen de San Francisco 49ers in de NFC Conference Championship op zondagnacht 30 januari. De ploeg wint vandaag in het Raymond James Stadion met 27-30 en is nog maar een horde verwijderd van de Super Bowl. 

De eerste helft is voor de Los Angeles Rams. De ploeg neemt een comfortabele 3-20 voorsprong, omdat Buccaneers quarterback Tom Brady geen moment in zijn ritme komt. Matthew Stafford en consorten staan al met tien punten voor als de levende legende zijn eerste bal raak gooit. 

Tampa Bay doet wel iets terug met een fieldgoal, maar maakt daarna de fout LA een kort veld te bieden door de kickoff out of bounds te trappen. Het is niet de enige fout, want hierna verknalt de secondary van Tampa een coverage. Cooper Kupp vangt een 70 yard touchdown op 3th down & 20 en brengt de Rams op een 3-17 voorsprong. 

De Rams scoren zelf nog een fieldgoal en kunnen aan het einde van de eerste helft de fatale dolkstoot uitdelen. Brady, die duidelijk van slag is, gooit een onderschepping op eigen helft naar defensive back Nick Scott. De fout heeft echter geen gevolgen. Running back Cam Akers fumbled de bal op de 1-yard lijn en verzuimt de bezoekers op een nog meer riante voorsprong te zetten. 

In de tweede helft geven de Rams de overwinning bijna uit handen. De formatie scoort nog wel de 3-27, maar vanaf dat moment gaat niets meer goed aan de zijde van Los Angeles. Door fout op fout te stapelen (Cooper Kupp en Cam Akers hoesten de bal nogmaals op, terwijl ook een bad snap in handen van de Buccaneers valt) komen de Buccaneers stapsgewijs terug en maken ze met iets meer dan een minuut te gaan zelfs gelijk. Wide receiver Mike Evans en Leonard Fournette zijn hierbij de gevierde mannen aan de zijde van de thuisploeg.

Quarterback Matthew Stafford laat zich niet uit het veld slaan. Met het laatste balbezit loodst hij zijn formatie met twee diepe ballen naar de andere kant van het veld. In beide gevallen is receiver Cooper Kupp de welkome ontvanger. Het stelt de Los Angeles Rams in staat om met vier seconden op de klok de onderscheidende fieldgoal binnen te trappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *