Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Rhein Fire schrijft uit Düsseldorf, maar speelt eerste seizoen in industriestad Duisburg

Het eerste seizoen van de Düsseldorf Rhein Fire in de European League of Football gaat wat betreft de thuiswedstrijden niet worden afgewerkt in Düsseldorf, maar enkele tientallen kilometers noordelijker, in het epicentrum van het Ruhrgebied: Duisburg.

Dat maakte de franchise, een heroprichting van de Rhein Fire die ooit in de NFL Europe actief was, deze week bekend. In een statement op de website wordt uitgelegd dat de voorkeur zeker wel lag bij spelen in de eigen thuisstad. De Merkur Spiel-Arena, in het NFL Europe-tijdperk al thuisbasis van de Fire en eveneens locatie van de eerste ELF Championship Game afgelopen september, viel al snel af. Volgens de club is de speelkalender niet te combineren met andere evenmenten die al in het stadion gepland staan, vooral nu er door corona nog van alles moet worden ingehaald.

Het kleine Paul Janes Stadion, eveneens in deelstaathoofdstad Düsseldorf gelegen, viel eveneens af, ditmaal door problemen rond de infrastruktuur. Het persbericht noemt zaken als te weinig parkeerplaatsen en een gebrek aan ruimte voor pre-game festiviteiten als grootste valkuilen.

Zo begon voor de Rhein Fire deze maand het contact met de stad Duisburg en de Schauinsland-Reisen-Arena, en de Fire schrijft dat meteen duidelijk was dat het stadion aldaar aan alle voorwaarden voldoet om American football-wedstrijden te organiseren.

Met 20.000 zitplaatsen is het stadion, normaalgesproken thuishaven van voetbalclub MSV Duisburg op het derde Duitse profniveau, in ieder geval toekomstbestendig. Toch is de locatie opmerkelijk: waar Düsseldorf een moderne, bruisende stad is kandat van Duisburg niet gezegd worden. De grootste binnenlandse haven ter wereld en de staalovens zijn bepalend voor het stadsaanzicht – met andere woorden, Duisburg is zo ongeveer de definitie van een industriestad.

Afwachten dus, of de fans van wat destijds één van de populairste NFL Europe-franchises was, tweewekelijks bereid zijn de gang te maken noordwaarts, naar het Duisburgse stadsdeel Meiderich. Pluspunt: het openbaar vervoer in de deelstaat Noordrijn-Westfalen is van uitmuntende kwaliteit, dus dat zal het probleem niet zijn.

Foto: Pro Shots / Action Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *