Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Legendarisch duel op Arrowhead na overtime beslist – Chiefs gaan naar Championship Game

De Chiefs zijn het vierde en laatste team dat na de Divisional Round overblijft in de strijd om de Super Bowl. In een regelrechte thriller wint Kansas City van de Buffalo Bills, temidden van legendarische performances van onder meer Josh Allen en Patrick Mahomes, en receivers Gabriel Davis en Tyreek Hill.

Devin Singletary opent in het eerste kwart het bal. In een drive waarin de Bills al een 4th down conversion hebben, is de running back degene die op 4th & goal de bal de endzone in rent voor een 1 yard rushing touchdown.

Daarna is het aan Patrick Mahomes. De eerste touchdown rent hij zelf binnen vanaf de 8 yard line, bij de tweede vindt hij Byron Pringle met een korte pass in de endzone, na een kostbare defensive holding penalty van de Bills.

Het strooien met briljante plays is dan weer voor de Bills weggelegd, en Josh Allen zorgt er voor het einde van het tweede kwart met een 18 yard touchdown pass op Gabriel Davis voor dat de stand weer gelijk is. Toch hadden de Chiefs halverwege op voorsprong moeten staan – ware het niet dat een 50 yard field goal van kicker Harrison Butker centimeters naast gaat.

Na rust treft Butker wel doel en na een 25 yard Mecole Hardman rushing touchdown komen de Chiefs voor het eerst op een voorsprong van twee scores. Negen punten is het verschil, want het PAT wordt dan wel weer gemist.

Lang hebben de Bills ook niet nodig om de aansluiting te hervinden. Eén deep shot van Josh Allen op Gabriel Davis is genoeg om de verzwakte Chiefs secondary – Tyrann Mathieu is al sinds de eerste drive van de wedstrijd out met een hoofdblessure – in de luren te leggen. 75 yards en een 21-23 tussenstand.

In het vierde kwart duurt het even voor er weer een score valt. De bal wordt beide kanten op gepunt, voor Butker de score van de Chiefs weer met drie doet toenemen. Maar dan is het weer aan Josh Allen. Een weergaloze drive wordt besloten met een play vanaf 4th & 13. Allen koopt tijd in de pocket en vindt… Gabriel Davis, wie anders. De 2 point conversion is dan ook nog eens succesvol, en dus begint Patrick Mahomes met 1 minuut en 54 seconden aan een drive die minimaal drie punten moet opleveren.

Maar als het gaat om grote plays, dan mogen we vanavond ook Tyreek Hill niet onbenoemd laten. En dat doen we ook niet – zeker niet, want het is de wide receiver die na een kort passje van Mahomes een enorme run in huis heeft voor een 64 yard touchdown. En toch zijn het de Bills die wederom een antwoord hebben – de touchdown wordt wéér gevangen door Gabriel Davis.

En dan zijn er nog maar 17 seconden over. Twee plays, één kick – en Harrison Butker stuurt de wedstrijd naar overtime.

Daarin winnen de Chiefs de toss, en dan is er niks meer aan te doen voor de Bills defense. De laatste catch van de wedstrijd is voor Travis Kelce, waarmee de Chiefs één van de all-time klassiekers uit de NFL winnen: 36-42 (OT).

Dat niet alleen, Kansas City wordt ook nog eens het eerste AFC-team dat vier jaar op rij thuisspeelt in de AFC Championship Game. Daarin treft het de Cincinnati Bengals in Arrowhead Stadium, in de jacht op de derde Super Bowl-verschijning op rij.

Foto: Pro Shots / Action Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *