Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Statement BNL-teams: “BNL als surplus in België en Nederland”

“Vanaf bekend werd dat een nieuwe competitie het levenslicht zag, kregen we een massa aan reacties. We zijn blij dat ons project leeft binnen de football-gemeenschap.

We stellen vast dat er toch nog wat onduidelijkheid bestaat over de BNL. De afgelopen jaren is er hard gewerkt in België en Nederland aan de beleving zowel op als naast het veld binnen onze geliefkoosde sport. American Football is echter geen grote sport in onze landen en we voelen aan dat het noodzakelijk is om samen te werken over de landgrenzen heen om onze sport verder te kunnen laten groeien.

Het doel van de BNL is om de beleving op en naast het veld naar een hoger niveau te tillen. Je kan goede praktijken delen, maar door ze samen in werking te laten gaan kan je er pas echt de vruchten van plukken en de huidige nationale werkingen verrijken. Door tegen andere ploegen te spelen, leren spelers andere tactieken kennen. Zo heeft elke club ook zijn eigen sfeer tijdens gameday dit is dan weer interessant voor de toeschouwers. Door de officials uit beide landen samen wedstrijden te laten leiden hopen we ook dat zij als team en individueel kunnen bijleren. We zijn er dan ook van overtuigd dat de BNL als aanvullende competitie op lange termijn een positief effect zal hebben op de clubs, bonden, officials en supporters zodat onze sport verder kan groeien in België en Nederland.

Een project starten zoals de BNL is niet evident. Je werkt immers met clubs die ook in eigen land nog spelen onder de nationale bonden AFBN en BAFL. Heel wat zaken dienen op elkaar afgestemd te worden zoals speeldagen, officials, nationale ploegen en ga zo maar verder. In Nederland is er immers nog een competitie lopende en in België worden ook nog wedstrijden gepland in het voorjaar.

Met de BNL hebben we altijd de intentie gehad zo min mogelijk impact te hebben op de werking van de nationale bonden. We zijn dan ook blij dat onze visie gedeeld wordt door AFBN en BAFL en dat we met hun medewerking de eerste BNL-competitie van start kunnen laten gaan. Enkel door samen te werken kunnen we het American Football, dat ons zo nauw aan het hart ligt, laten schitteren naar het brede publiek.

Getekend,

BNL Teams

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *