Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Sean Payton geeft er de brui aan

Sean Payton gaat met pensioen. De veelbesproken hoofdcoach van de New Orleans Saints heeft besloten er na 15 seizoenen mee te stoppen. Payton informeerde G.M. Mickey Loomis dinsdag in een urenlang gesprek over zijn besluit. Het besluit volgt daags nadat teameigenaresse Gayle Benson al door had laten schemeren dat ze nog geen commitment van Payton had ontvangen over een nieuw seizoen in de Louisiana Superdome.

De 58-jarige hoofdcoach is sinds 2006 onlosmakelijk verbonden met N’awlins. Zijn staat van dienst is indrukwekkend. In zijn vijftien seizoenen wist Payton met zijn teams 152 van de 241 wedstrijden te winnen. In het naseizoen kon hij bogen op een 9-8 record.

Het duo Payton – Brees is een legendarisch duo. Het bracht de stad New Orleans na de gevolgen van orkaan Katrina weer op de been. De orkaan veroorzaakte 1.833 doden en ruim 153 miljard dollar schade. Op het netvlies gebrand staan beelden van opgevangen mensen in de SuperDome, die door de storm dakloos waren geworden. Belangrijk in de wederopstanding van de stad was Super Bowl XLIV, die ook op het palmares van de coach staat. In Super Bowl XLIV won zijn formatie met 31-17 van de Indianapolis Colts.

De keuze om met pensioen te gaan komt een jaar nadat quarterback Drew Brees zijn shoulderpads aan de wilgen hing. Meerdere malen gaf hij openlijk toe dat hij zich onthand voelde zonder Brees aan zijn zijde. Voorafgaand aan dit seizoen gaf hij te kennen dat de Saints zonder Brees een complete reboot moesten ondergaan. Zo recent als afgelopen kerst probeerde Payton Brees nog uit retirement te lokken, toen zijn twee starters met COVID aan de kant stonden. Zonder Brees kreeg Payton de Saints nooit echt aan de gang. De ploeg liep dit seizoen op de laatste speeldag de play-offs mis, toen San Francisco in Los Angeles wist te winnen van de Rams.

Met de job opening in New Orleans staan er nu negen hoofdcoach vacatures open in de National Football League.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *